Samsung’dan AI destekli yeni katlanabilir telefon: Galaxy Z Fold 6!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği Unpacked etkinliğinden yeni Galaxy Z Fold 6 katlanabilir akıllı telefon modelini tanıttı.

Samsung’un katlanabilir telefonlar için devam eden yenilikleri, taşınabilirlik için optimize edilmiş en ince ve en hafif Galaxy Z Serisi’ni ortaya çıkardı. Galaxy Z Fold6’nın yeni kapak ekran oranı daha doğal bir dikey görüntüleme deneyimi sunuyor. Tasarım iyileştirmelerinin yanı sıra, yeni Galaxy Z Serisi, dayanıklılık konusundaki endişeleri gidererek daha fazla dayanıklılık sunuyor.

Çift katlı menteşe yapısı, dış darbelerin etkisini daha iyi dağıtacak şekilde güçlendirildi. Ayrıca, ana ekrandaki geliştirilmiş katmanlar, dayanıklılığı korurken katlanma nedeniyle oluşabilecek izin hafiflemesine yardımcı oluyor. Yeni Galaxy Z Serisi aynı zamanda geliştirilmiş Armor Aluminum ve Corning Gorilla Glass Victus ile donatıldı. Bu da seriyi şimdiye kadarki en dayanıklı Galaxy Z Serisi haline getiriyor.

Güvenilir olmanın yanı sıra, Galaxy Z Serisi’nin tüm öğeleri güçlü yönleriyle dikkat çekiyor. Galaxy Z Fold6, sınıfının en iyisi CPU, GPU ve NPU performansını bir araya getiren, bugüne kadarki en gelişmiş Snapdragon mobil işlemci olan Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy ile donatıldı. Yapay zeka işleme için optimize edilen işlemci, gelişmiş genel performansın yanı sıra gelişmiş grafikler de sunuyor. İyileştirilmiş soğutma sistemi, Galaxy Z Fold6’da daha büyük bir buhar bölmesi ile performansı üst düzeye çıkarıyor. 

Galaxy Z Fold6, büyük ekrandan maksimum fayda sağlayan ve üretkenliği önemli ölçüde artıran çeşitli AI destekli özellikler ve araçlar sunuyor. Samsung Notes’taki Not Asistanı, basit ve kolay toplantı notları için çeviri, özetleme ve otomatik biçimlendirme sunuyor. Ayrıca, yeni entegre edilmiş ses kaydı özelliği, ses kayıtlarını işleyerek doğrudan Notlar içinde transkript, çeviri ve özetleme yapabiliyor. PDF dosyalarındaki metinler, Notlar’daki PDF üstü çeviri özelliği ile mükemmel bir şekilde çevrilebiliyor ve üst üste gelebiliyor.

Hatta metinler resimler ve grafikler içinde de destekleniyor. Samsung Klavye’den eklenen yeni Metin Oluşturucu, e-posta ve desteklenen sosyal medya uygulamaları için basit anahtar kelimelere dayalı önerilen metinler oluşturuyor. Özellikle sosyal medya için, Metin OIuşturucu, önceki gönderileri analiz ederek tonunuza uygun metinler oluşturuyor. Ayrıca, S Pen deneyimi, Galaxy Z Fold 6 ekranında Galaxy AI ile buluşarak daha da genişletildi. Sketch to Image özelliği, sadece Galeri veya Not ekranında çizim veya eskiz yaparak resim seçenekleri oluşturmanıza olanak tanıyor.

Galaxy Z Fold 6, Samsung’un uzun süredir süregelen Google iş birliği sayesinde çalışma, oyun ve bilgi sahibi olma şeklinizi evrimleştirmenizi sağlıyor. En yeni Google Gemini uygulaması, yeni Galaxy Z Serisi’ne tamamen entegre edilmiş olup telefonunuzda kendi AI destekli asistanınızı sağlıyor. Ekranın köşesinden kaydırarak veya “Hey Google” diyerek Gemini’nin ekran üstü açılır penceresini getirerek yazma, öğrenme veya planlama konusunda yardım alabilirsiniz. Gemini, en sevdiğiniz Google uygulamalarıyla entegre olduğundan, gerçek zamanlı uçuş ve otel rezervasyon bilgileri alarak  seyahat planı yapmanızı kolaylaştırıyor. Google Haritalar’ı kullanarak ünlü simgeleri ve oraya gitmenin en iyi yolunu keşfedebilirsiniz. Galaxy Z Fold6’nın büyük ekranında YouTube’da bir K-pop müzik videosu hakkında detaylı bilgi istediğinizde, çoklu pencere bölünmüş ekranında Gemini ekran üstüne erişerek soru sorabilirsiniz. Eğer videodaki sanatçıyı merak ediyorsanız, sadece ana ekran düğmesine uzun süre basılı tutabilirsiniz. Circle to Search anında arama sonuçları sunacaktır.

Galaxy AI ayrıca Galaxy Z Fold6’da engelsiz iletişimi artırdı. Benzersiz çift ekran deneyimini maksimize ederek, Sözlü Çevirmen daha doğal etkileşimler için yeni bir konuşma moduyla her iki tarafın da ana ve kapak ekranlarda çevirileri kolayca görüntülemesini sağlıyor. Ayrıca, dinleme sırasında kolayca anlayabilmeniz için tek yönlü çeviri sunuyor. Gerçek zamanlı olarak telefon görüşmelerini çeviren Live Translate, artık Samsung’un kendi yerel arama uygulamasının ötesine geçerek popüler üçüncü taraf uygulamaların seçimine genişletiliyor.

Fotoğraf çekmekten düzenlemeye ve görüntülemeye kadar, Galaxy Z Fold6’daki AI destekli ProVisual Engine, yaratıcılığınızı bir üst seviyeye taşıyor. Büyük ekranda Foto Asistanı ile gelişmiş düzenleme deneyimi, zahmetsizce profesyonel düzeyde içerik oluşturmanıza yardımcı oluyor. Portrait Studio, daha fazla yaratıcı olasılık için 3D çizgi film veya suluboya gibi çeşitli portre stilleri oluşturuyor.

Ve her saniyeden keyif almak isterseniz, Anlık Ağır Çekim daha detaylı bir görünümle size ek kareler oluşturarak, videoyu anında yavaşlatma imkanı sunup; akıcı bir izleme deneyimi sağlayacak. Ayrıca videolarınızı kaydetme veya doğrudan arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşma seçeneğine de sahipsiniz, böylece onlar da keyifle izleyebilirler.

Samsung Galaxy Z Fold 6 sadece içerik oluşturmanıza değil, aynı zamanda onun keyfini çıkarmanıza da olanak tanır. Güçlü chipset ile oyun için daha uzun süre oynamanızı sağlayan %1.6 daha büyük buhar bölmesine sahip olan Galaxy Z Fold6, yükseltilmiş bir oyun deneyimi sunuyor. Gerçek zamanlı ışın izleme ile desteklenen canlı ve gerçekçi grafikler, 7.6 inçlik bir ekranda daha parlak bir 2,600 nit ekranla daha etkileyici bir oyun deneyimi sunuyor.

Ekran7.6 inç QXGA+ Dinamik AMOLED 2X Infinity Flex Ekranı (2160 x 1856, 20.9:18), 374ppi 120Hz adaptif yenileme hızı (1120Hz)

6.3 inç HD+ Dinamik AMOLED 2X Ekranı (2376 x 968, 22.1:9), 410ppi 120Hz adaptif yenileme hızı (1-120Hz)
Boyut & Ağırlık68.1 x 153.5 x 12.1mm – 239 gram
Ön Kamera10MP Ön Kamera – F2.2, Piksel boyutu: 1.22pm, FOV: 85°

4MP Ekran Altı Kamera – F1.8, Piksel boyutu: 2.0pm, FOV: 85°
Arka Kamera12MP Ultra Geniş Açı Kamera F2.2, Piksel boyutu: 1.12pm, FOV: 123°

50MP Geniş Açılı Kamera Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Piksel boyutu: 1.0pm, FOV: 85°

10MP Telefoto Kamera
PDAF, OIS, F2.4, Piksel boyutu: 1.0pm, FOV: 36°, 3X optik zoom
İşlemciGalaxy için Snapdragon 8 Gen 3 Mobil Platform
Depolama / Bellek12GB Bellek ile 512GB dahili depolama 
12GB Bellek ile 1TB dahili depolama 
Pil / Şarj4273mAh – 25W kablolu, 15W kablosuz

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu