Trend

Stellantis, gelir getirmeyen markalarını kapatmayı düşünüyor!

14 markaya sahip olan otomobil üreticisi Stellantis, gelir getirmeyen markalarını kapatmayı düşünüyor.

Reuters tarafından Stellantis CEO’su Carlos Tavares ile gerçekleştirilen röportaja göre grup, ilerleyen dönemde kar etmeyen markalarına son verebilir. “Para kazanmazlarsa, onları kapatırız. Para kazanmayan markalara sahip olmayı göze alamayız.”

Şimdilik şirketin yöneticisi hangi markalar için bu tarz bir karar alacaklarını açıklamadı. Ancak Reuters tarafından endüstriden edinilen bilgilere göre grup Maserati’yi satmaya çalışıyor. Buna ek olarak Lancia veya DS markalarından birini de tamamen kapatmayı düşünüyor. Şimdilik net bir şey ortada olmasa da Lancia‘nın uzun yıllardır önemli faaliyetler yürütmediğini söyleyebiliriz.

Buna ek olarak Amerikan Dodge ve Chrysler markalarının da gelecekleriyle ilgili net bir bilgi bulunmuyor. Chrysler tarafında 300C’nin aramızdan ayrılmasının ardından sadece Pacifica minivan modeli sunuluyor. Buna ek olarak ABD dışındaki diğer pazarlarda şirketin aktif faaliyetleri bulunmuyor.

Stellantis, bünyesinde bulunan 14 otomobil markasıyla (Citroen, Fiat, Opel, Vauxhall, Peugeot, Abarth, Ram, Dodge, Chrysler, Jeep, Lancia, DS Automobiles, Alfa Romeo ve Maserati) dünyanın en büyük 4. otomobil üreticisi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle 2024’ün ilk yarısında beklenen hedeflerin tutturulamaması sebebiyle şirketin hisselerinde yaşanan yüzde 22’lik düşüş ve gelirlerde yüzde 40’lık azalma grubu biraz zorluyor. İlerleyen dönemlerde yapılacak açıklamalarla markaların geleceği belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu