Trend

Tesla, 2024 ikinci çeyrek satış verilerini açıkladı!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin üretim ve satış verilerini paylaştı.

Yayınlanan verilere göre 2024’ün ikinci çeyreğinde Tesla, toplamda 410.831 adet elektrikli otomobil üretti ve 443.956 adet teslimat gerçekleştirdi. Üretimin 386.576 adedini Tesla Model Y ve Model 3 oluştururken 24.255 adedini ise diğer modeller oluşturdu. Teslimat tarafında da Model Y ve Model 3’ün 422.405 adetle birinci olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Zira diğer modeller teslimatların sadece 21.551 adedini oluşturdu.

Bu sayede şirket, beklentileri aşarak oldukça iyi bir sonuç elde etti. Çin pazarında ise 2. çeyrekte toplam 140.106 adet araç satışı gerçekleştirildi. Özellikle son dönemde dünyanın pek çok farklı bölgesinde Tesla fiyatlarına yapılan indirimlerle birlikte satış rakamlarının arttığını net bir şekilde görebiliyoruz.

Ülkemizde ise ODMD verilerine göre bu ay teslimatlarına başlanan 1.8 milyon TL’den daha uygun bir fiyatla satışa sunulan Tesla Model Y Standart Range, 2.670 adetlik satışla Türkiye’de Haziran ayında en çok satan elektrikli otomobil olmayı başardı. Halihazırda teslimatların devam ettiğini düşündüğümüzde yaz döneminde şirketin satışlarının oldukça yüksek olacağını söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz çeyrekte Tesla, toplamda 21 milyar dolarlık bir gelir elde ettiğini duyurarak net karının 1.1 milyar olduğunu açıkladı. Pek çok farklı üreticinin elektrikli otomobillerden zarar ettiğini düşündüğümüzde Tesla’nın oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu