Trend

Volkswagen, yazılım problemleri sebebiyle elektriklilerini erteliyor!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, SSP platformunda yaşanan yazılım problemleri sebebiyle yeni elektrikli modellerinin tanıtımını erteliyor.

Alman Manager Magazin tarafından yapılan son paylaşıma göre Volkswagen, Ölçeklenebilir Sistem Platformu’nda (SSP) yaşanan yazılım problemleri sebebiyle ID.4’ün halefinin tanıtımını 15 ay erteleyecek. Bu da modelin en erken 2029’da karşımıza çıkacağı anlamına geliyor. Buna ek olarak tamamen elektrikli ve kod adı T-Sport olan bir başka SUV modeli de gecikmeler sebebiyle 2031’de karşımıza çıkacak.

İlk başta Alman otomobil üreticisi platformu 2025 yılında piyasaya sürmek istese de yaşanan problemler sebebiyle en erken 2028 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor. VW CEO’su Thomas Schafer’in aktardıklarına göre Golf’in elektrikli halefi 2028 yılında SSP platformuyla tanıtılacak.

Platformda yaşanan yazılım sıkıntıları ultra hızlı şarj hızı ve Seviye 4 otonom sürüş sistemlerinden kaynaklanıyor. Zira şirket, SSP platformuna sahip olan modellerin 12 dakika içerisinde şarj olmasını ve Seviye 4 otonom sürüşü desteklemesini istiyor. Bu desteklerin sunulabilmesi için yeterli yazılımların henüz hazır olmaması sebebiyle araçların tanıtımlarında gecikmeler yaşanıyor.

Her ne kadar son raporda Volkswagen markalı araçlar için ertelemeler gözükse de Audi, Porsche ve Skoda markalı SSP platformu üzerine inşa edilecek modellerinde de tanıtımlarının ertelenmesi bekleniyor.

Buna ek olarak son dönemde MEB platformuna yapılan yatırımların karşılığının alınmak istemesi de ertelemenin sebepleri arasında yer alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu