Yeni Honda Prelude, Avrupa’da satışa sunulacak!

Japon otomobil üreticisi Honda, Prelude konseptinin seri üretim versiyonunun Avrupa’da satışa sunulacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl Japan Mobility Show’da tanıtılan Prelude Concept’in seri üretim versiyonu bu ayın sonlarına doğru Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılacak ve araç Avrupa’da satışa sunulacak. Açıklamayla birlikte marka, aracın eski versiyonuyla yeni versiyonunun bir arada olduğu çeşitli fotoğraflar paylaştı. 1979 – 1982 yılları arasında üretilen 1. nesil Prelude ile aracın yeni versiyonunu kıyasladığımızda arada büyük bir boyut farkı olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdilik marka araca dair ayrıntıları paylaşmasa da Civic ve Accord modellerinden sunulan e-HEV ünitenin bu araçta da karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Büyük ihtimalle yeni Honda Prelude, 2.0 litrelik içten yanmalı motor ile iki farklı elektrik motoruna sahip olacak. Yetkilere göre araç, markanın en sportif ve en güçlü modeli olmayacak.

Honda baş mühendisi Tomoyuki Yamagami, araçla ilgili şunları söyledi: “Yeni Prelude, yalnızca sürekli gelişen hibrit hikayemizin en son bölümüne işaret ediyor. Aynı zamanda 25 yıllık öncü hibrit araştırma ve geliştirmemizi de temsil ediyor.”

Ayrıca Yamagami, aracın markanın elektrifikasyon stratejisi için de önemli olacağını belirtti. Şimdilik modelin Avrupa’ya ek olarak ABD gibi başka pazarlarda da satışa sunulup sunulmayacağına dair net bir bilgi bulunmuyor. Vergi dilimleri sebebiyle ülkemize gelip gelmeyeceğine dair de bir şeyler söylemek oldukça zor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu