Yeni Samsung Galaxy Z Flip 6 tanıtıldı! İşte özellikleri:

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği Unpacked etkinliğinden yeni Galaxy Z Flip 6 katlanabilir akıllı telefon modelini tanıttı.

Samsung’un katlanabilir telefonlar için devam eden yenilikleri, taşınabilirlik için optimize edilmiş en ince ve en hafif Galaxy Z Serisi’ni ortaya çıkardı. Tasarım iyileştirmelerinin yanı sıra, yeni Galaxy Z Serisi, dayanıklılık konusundaki endişeleri gidererek daha fazla dayanıklılık sunuyor. Yeni Galaxy Z Serisi geliştirilmiş Armor Aluminum ve Corning Gorilla Glass Victus ile donatıldı. Bu da seriyi şimdiye kadarki en dayanıklı Galaxy Z Serisi haline getiriyor.

Galaxy Z Flip 6, sınıfının en iyisi CPU, GPU ve NPU performansını bir araya getiren, bugüne kadarki en gelişmiş Snapdragon mobil işlemci olan Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy ile donatıldı. Yapay zeka işleme için optimize edilen işlemci, gelişmiş genel performansın yanı sıra gelişmiş grafikler de sunuyor. İyileştirilmiş soğutma sistemi, Galaxy Z Flip’te ilk kez bir buhar bölmesi ile performansı üst düzeye çıkarıyor.

Galaxy Z Flip 6 sadece taşınabilirlik için optimize edilmemiş, aynı zamanda yeni özelleştirme ve yaratıcılık özellikleri sunar, böylece her anın tadını çıkarabilirsiniz. 3.4 inçlik Super AMOLED FlexWindow bir kez daha geliştirilmiş olup, cihazı açmadan bile AI destekli işlevlere olanak tanıyor. Hareket halindeyken iletişim kurarken, Mesaj Metin Önerileri ile mesajlara önerilen cevaplar vermeniz mümkün, bu da son mesajlarınızı analiz ederek size özel bir yanıt öneriyor. Galaxy AI ile cebinizdeki cihazdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz ve bu pratik özelliklerin birçoğu FlexWindow üzerinde bulunur. FlexWindow, Samsung Health güncellemelerine ve bildirimlerine erişim sağlıyor ve müzik widget’ınızda dinlemek istediğiniz sonraki parçayı seçmenize olanak tanıyor. Ayrıca, FlexWindow şimdiye kadar olan en fazla Widget’ı sunuyor ve birden fazla Widget’tan bilgi kontrolü yapmanıza olanak tanıyor.

AI destekli Foto Ambient ile cebinizdeki cihazınızı özelleştirmenin çeşitli yolları da mevcut. Bir duvar kağıdı zaman ve hava durumuna göre gerçek zamanlı olarak değişebilir. Duvar kağıdınızı analiz ederek önerilen ekran düzeni seçenekleri ile kolayca birleşik bir görünüm oluşturabilirsiniz. Bunu saati taşıyarak ve arka plan görüntüsünün ön plana çıkmasını sağlayacak çerçeve rengini değiştirerek yapabilirsiniz.

Yaratıcılık FlexWindow’ı aşıyor. FlexCam, en esnek kamera deneyimi sunmaya devam ediyor ve yeni yaratıcı seçenekler sunuyor. Yeni Otomatik Yakınlaştırma ile FlexCam, çekiminiz için en iyi çerçeveyi otomatik olarak buluyor, konuyu algılıyor ve gerekli ayarlamaları yapmadan zoom yapıyor. Böylece arkadaşlarınız veya muhteşem bir arka planın çekimde olmasını seçmek zorunda kalmazsınız.

Yeni 50MP Geniş ve 12MP Ultra-geniş sensörler, resimlerde net ve keskin detaylar sunan gelişmiş bir kamera deneyimi sağlıyor. Yeni 50MP sensör, gürültüsüz fotoğraflar için %2 optik zoom sağlıyor ve AI zoom ile 10x zoom ile gelişmiş çekim deneyimi sunuyor. Video HDR ile geliştirilmiş Nightography, düşük ışıkta bile daha parlak videolar yakalamanızı sağlıyor. Hatta popüler sosyal uygulamalarla işbirliği yaparak gece çekim özelliği Instagram uygulamasında kullanılabilir hale geldi. Böylece harika fotoğraflar çekebilir ve bunları doğrudan uygulama içinden mesaj gönderebilir veya paylaşabilirsiniz.

Hem donanım hem de yazılım optimizasyonu ile daha uzun kullanım süresi sunan Samsung Galaxy Z Flip6’nın tüm yaratıcı ve özelleştirilebilir özelliklerinden endişe etmeden devam edebilirsiniz.

Ekran6.7 inç FHD+ Dinamik AMOLED 2X 120Hz Adaptif yenileme hızı (1~120Hz) Infinity Flex Display (2640 x 1080, 22:9)

3.4 inç Super AMOLED 60Hz Ekran – 720 x 748 – 306 PPI
Boyut & Ağırlık71.9 x 165.1 x 6.9mm – 187 gram
Ön Kamera10MP Ön Kamera – F2.2, Piksel boyutu: 1.22pm, FOV: 85°
4MP Ekran Altı Kamera – F1.8, Piksel boyutu: 2.0pm, FOV: 85°
Arka Kamera12MP Ultra Geniş Kamera F2.2, Piksel boyutu: 1.12pm, FOV: 123°

50MP Geniş Açılı Kamera Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Piksel boyutu: 1.0pm, FOV: 85°
İşlemciGalaxy için Snapdragon 8 Gen 3 Mobil Platform
Depolama / Bellek12GB Bellek ile 256GB dahili depolama
12GB Bellek ile 512GB dahili depolama
Pil / Şarj4,000mAh – 25W kablolu, 15W kablosuz

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu