Trend

Yeni Tesla Model Y, en net fotoğraflarıyla karşımızda!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan yeni Model Y için sızıntı fotoğraflar paylaşıldı.

Yapılan son paylaşımlarla beraber karşımıza çıkan fotoğraflara baktığımızda Juniper kod adlı yeni Tesla Model Y’nin mevcut modele kıyasla oldukça farklı bir arka tasarıma sahip olacağını görüyoruz. Arka bölümde bizleri Tesla yazısının yer aldığı ince bir stop grubu karşılıyor. Şimdilik kenarlara doğru bir görüntü elimizde bulunmasa da stop grubunun Model 3’teki gibi C formlu bir yapıya sahip olacağını düşünüyoruz.

İç mekana dair yapılan paylaşımda ise Model 3’te olduğu gibi LED ambiyans aydınlatmalarına araçta yer verildiğini görüyoruz. Konsolun üst bölümünde örtü olduğu için net olarak belli olmasa da ambiyans aydınlatmaların sürücü kapısına kadar ince bir şerit şeklinde uzayacağını düşünüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Tesla CEO’su Elon Musk, yaptığı açıklamada bu yıl içerisinde yeni Model Y’nin satışa sunulmayacağını belirtti. Bu da bizlere aracın 2025 yılı içerisinde satışa sunulacağını gösteriyor. Son dönemde hem ülkemizde hem de dünya genelinde oldukça beğeni toplayan Model Y, geçtiğimiz yıl hem dünyanın hem de Avrupa’nın en çok satan otomobili olmayı başardı. Her ne kadar toplam elektrikli araç satışlarının yükselişinde düşüşler yaşansa da araç bu durumdan etkilenmedi.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce yeni Tesla Model Y hangi özelliklere sahip olmalı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu