Trend

Apple Intelligence, kısa dönemde ücretli olmayacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki birkaç yıl içinde Apple Intelligence özelliklerini ücretli yapmayı düşünmüyor.

Ünlü analist Mark Gurman tarafından Power On bülteninden yayınlanan son rapora göre Apple, en az 3 yıl içerisinden Apple Intelligence özelliklerini ücretli yapmayı düşünmüyor. Aktarılanlara göre geçtiğimiz WWDC konferansında tanıtılan yeni Siri ve Genmoji gibi özellikler yerine ilerleyen dönemlerde tanıtılacak olan daha gelişmiş yapay zeka özellikleri ücretli bir hale getirilecek. Ancak bu özellikler de çıkar çıkmaz ücretli olmayacak.

Halihazırda Apple, diğer telefon üreticilerinin aksine yapay zeka tarafında biraz geride kaldı. Özellikle Samsung, uzun zamandır bunun üzerine çalışmalar yürütürken Apple bu tarafta pek bir adım atmadı. Ancak geçtiğimiz haftalarda tanıtlan Apple Intelligence ile şirket bu yarışa dahil oldu.

Bu sebeple şirket, kısa bir dönem içerisinde özellikleri ücretli yaparak kullanıcıları soğutmak istemiyor. Zira geçtiğimiz günlerde çıkan bazı raporlarda şirketin yapay zeka özelliklerini aylık 20 dolar gibi yüksek bir ücretle sunacağı belirtildi. Ancak Gurman’ın son raporuna göre marka, şimdilik böyle bir adım atmayı planlamıyor.

Apple tarafından tanıtılan yeni Apple Intelligence; iOS, iPadOS, macOS ve watchOS gibi tüm işletim sistemlerinde çalışabiliyor ve Siri’den fotoğraf düzenlemeye kadar pek çok farklı alanda yapay zekayı kullanıcılarla buluşturuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce yapay zeka özellikleri ne zaman ücretli olur? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu