Trend

Apple, M4 işlemcili Mac modellerini bu yıl tanıtacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yılın sonlarına doğru bazı M4 işlemcili Mac modellerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Bloomberg analisti Mark Gurman tarafından yapılan son paylaşıma göre Apple, bu yılın sonlarına doğru M4 işlemcili MacBook Pro, Mac Mini ve iMac modellerini tanıtacak. Ardından 2025 yılı içerisinde MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro yeni işlemciye kavuşacak. Yeni değişiklikle birlikte en son Lightning aksesuarlarıyla satılan iMac’in USB-C’ye geçmesi bekleniyor.

Buna ek olarak Gurman, bülteninde yaptığı paylaşımda bir Mac modelinin oldukça büyük bir değişikliğe uğrayacağını söyledi: “M4 revizyonu çoğunlukla bilgisayarları daha güçlü hale getirmeye odaklanacak olsa da daha çarpıcı değişikliklere sahip en az bir Mac seride yer alacak.”

Genel olarak MacBook Air, MacBook Pro ve iMac modellerine baktığımızda her güncellemeyle birlikte ufak tasarımsal değişikliklere uğradığını görebiliyoruz. Ancak Mac Pro ve Mac Mini uzun zamandır büyük bir değişikliğe uğramıyor. Zira Apple, en son Mac Pro’yu 2022 yılında güncelledi ve 2019’dakiyle aynı tasarımla karşımıza çıktı. Apple Silicon’un eskisine kıyasla yükseltme imkanı pek vermediğini düşündüğümüzde büyük gövdenin işlemciye pek uygun olmadığını söyleyebiliriz.

Buna ek olarak Mac Mini tarafında da neredeyse 2010 yılından beri büyük tasarımsal değişiklikler karşımıza çıkmıyor ve hala dikdörtgen formundaki farklı girişlere sahip tasarımını koruyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu