Trend

Chery, BYD’nin ardından Türkiye’ye yatırım için oldukça yakın!

Çinli otomobil üreticisi Chery, elektrikli otomobil üreticisi BYD’nin ardından Türkiye’de yatırım yapmaya oldukça yakın.

CNBC-e tarafından yapılan paylaşıma göre Çinli Chery, Türkiye’ye yatırım yapabilmek için bakanlıkla görüşmelerini sürdürüyor. Ancak fabrikanın kurulacağı alanının belirlenmesi ve şirketin içten yanmalı araçlar için bir imtiyaz talebinde bulunması sebebiyle görüşmeler biraz uzuyor. Bakanlık, içten yanmalı tarafı için istenilen imtiyaza pek sıcak bakmıyor:

“Fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery’in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye; hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda verilecek teşviklerin esnetilemeyeceğini belirtiyor.” – CNBC-e

Şimdilik net olarak yer belli olmasa da Samsun ve Manisa illeri oldukça öne çıkıyor. Özellikle BYD’nin yatırımını Manisa’ya açıkladığını düşündüğümüzde Manisa’da ikinci bir fabrikanın kurulması oldukça mantıklı gözüküyor. Ancak tüm detayların Eylül ayı gibi netliğe kavuşması ve ardından resmi açıklamaların yapılması bekleniyor.

Zira geçtiğimiz haftalarda uygulamaya konulan Çin’den gelen araçlara ek gümrük vergisi sebebiyle Chery‘nin içten yanmalı modelleri oldukça etkilendi. Bu durum, araçların fiyatlarında büyük artışlara sebep oldu. Bu nedenle şirketin ülkemizde fabrika kurmasıyla araçların fiyatları düşebilir.

Bir diğer taraftan aktarılanlara göre bir başka Çinli otomobil üreticisi olan MG de Chery gibi görüşmelerini gerçekleştiriyor. Zira gümrük vergisi MG markasını da oldukça zorluyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu