Trend

Lamborghini’den 920 beygirlik PHEV spor otomobil: Temerario!

İtalyan otomobil üreticisi Lamborghini, Huracan’ın halefi olan Temerario yeni şarj edilebilir hibrit spor otomobilini tanıttı.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda Revuelto ile benzer bir tasarım çizgisine sahip olduğunu görüyoruz. Ancak her ne kadar araç Revuelto ile benzerlik taşısa da biraz daha sade bir tasarımsa sahip. Ön bölümde yer alan ince LED farlar, altıgen formundaki stoplar, aracın arkasında yer alan devasa egzoz çıkışı ve sportif difüzör ile araç oldukça dikkat çekici gözüküyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri oldukça modern bir tasarım karşılıyor. Yolcunun önünde yer alan ince ekran, ortada konumlandırılan multimedya ekranı, dijital gösterge paneli ve altı düz direksiyon simidi ile araç oldukça sportif gözüküyor. Citta, Strada, Sport Corsa ve Corsa Plus olmak üzere 4 farklı moda sahip olan araç, ESP’yi kapatmanıza da olanak tanıyor. Ayrıca EV moduyla tamamen elektrikli bir sürüş de sunabiliyor.

Teknik tarafa gelirsek araçta 4.0 litrelik çift turbolu bir V8 ünite yer alıyor. 10.000 devir çevirebilen bu üniteyle birlikte araç, içten yanmalı olarak 800 beygir güç üretebiliyor. İkisi ön aksta, diğeri de arka aksta bulunan elektrik motorlarıyla birlikte Temerario, toplamda 920 beygir güç üretebiliyor.

4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.7 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum olarak 343 km/s hıza çıkabilen araç, Drift Modu’nda tüm gücü arka tekerleklere ileterek keyifli bir sürüş deneyimi sunabiliyor. 3.8 kWh’lik batarya sahip olan araç, 3.5 km’lik elektrikli bir sürüş menzili sunabiliyor. 7 kW’lık güç kaynağı ile araç, yarım saatte şarj olabiliyor. Aracın şarjını kendisi yapmasında durumunda toplam beygir gücü 725 beygire düşüyor. Yeni süper otomobil, Lamborghini Huracan gibi alüminyum bir uzay şasi üzerine yükseliyor.

Şimdilik aracın fiyatı net olarak bilinmese de 350.000 dolar civarında bir fiyat etiketine sahip olacağını düşünülüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu