Trend

Mitsubishi, elektrikliler için Nissan ve Honda ile iş birliği yapacak!

Japon otomobil üreticisi Mitsubishi, elektrifikasyon süreci için Nissan ve Honda ile iş birliği yapacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Japon üretici Honda ve Nissan ile yeni iş birliği için mutabakat zaptı imzaladı. Bu kapsamda 3 tane Japon üreticiden oluşan bu ittifak, yazılım geliştirme konusunda iş birliği yapacak ve Ar-Ge çalışmalarındaki maliyetleri aralarında paylaşacak. İlk olarak Honda ve Nissan, geçtiğimiz Mart ayında anlaşma imzalamıştı.

Mitsubishi Başkanı ve CEO’su olan Takao Kato, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Nissan ve Honda’nın olası bir ortaklık konusundaki görüşmeleri ilerledi ve biz de bu çerçeveye katılmaya karar verdik. Elektrifikasyon ve yapay zeka gibi teknolojik yenilikler nedeniyle hızlı bir değişim geçiren günümüz otomotiv endüstrisinde ortaklarla iş birliği esastır. Üç şirket arasındaki iş birliği sayesinde çeşitli alanlarda yeni olanaklar keşfedebileceğimize inanıyoruz.”

Buna ek olarak Honda ve Nissan ise yeni nesil yazılım tanımlı araçlara (SDV’ler) yönelik platformların geliştirilmesi de dahil olmak üzere ortak araştırma projeleri için yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında yapılacak araştırmalar ve ortaya çıkacak olan platformlar sonucunda iki şirket, seri üretim konusunda adımlar atmayı değerlendirecek. Ayrıca çeşitli motor ve batarya gibi parçaların paylaşılmasıyla ilgili de çalışmalar yapılacak.

Özellikle son dönemde Çinli üreticilerin elektrikli araç pazarı üzerinde hakimiyet kurmaya başladığını düşündüğümüzde 3 şirket için yapılan anlaşmaların oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu