Trend

Türkiye’de üretilen yeni VW Transporter T7 tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, uzun zamandır merakla beklenen T7 nesli yeni Transporter modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak yeni Transporter ve Caravelle’in tasarımına baktığımızda teknik kardeşleri olan Ford Transit / Tourneo Custom modellerine oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Her ne kadar bazı parçalar ortak olarak kullansa da VW tasarımcıları şirketin tasarım dilini araçlara yansıtmaya çalışmış. Ön bölümde bizleri Multivan ve ID. Buzz’dakine benzer bir tasarım karşılıyor. Ortadan LED ışık barı ile birleşen far grubunun altında ince şeritler halinde tasarlanan bir ızgara yer alıyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise bizleri C formlu stoplar ile oldukça sade bir tasarım karşılıyor. İç mekana geldiğimizde Ford Transit / Tourneo Custom modellerindekine benzer bir kurulum karşımıza çıkıyor. Konsolda yer alan 12 inçlik dijital gösterge paneli ve 13 inçlik mutlimedya ekranı ile araç oldukça teknolojik gözüküyor. Ayrıca içeride çeşitli kullanışlı saklama alanlarına da yer veriliyor.

Teknik tarafa gelirsek araç, LCV (panel van / panel van plus / çift kabinli açılır tavan) ve yolcu (Kombi / Caravelle) versiyonlarıyla satışa sunulacak. Ayrıca aracın yüksek tavanlı ve uzun aks mesafeli versiyonları da satın alınabilecek. Motor tarafında dizel, şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli güç üniteleri karşımıza çıkacak.

Yeni Volkswagen Transporter, dizel olarak 3 farklı ünite ile satın alınabilecek. Üniteler sırasıyla 109, 148 ve 168 beygir güç üretebilecek. Şarj edilebilir hibrit ise 2.5 litrelik benzinli ünite ve elektrik motoru ile toplamda 229 beygir güç üretebilecek. 16.5 kWh’lik bataryası sayesinde araç, yaklaşık 55 km elektrikli olarak menzil sunabilecek. Tamamen elektrikli üniteler ise 134, 215 ve 282 beygir güç üretebilecek. İçten yanmalı üniteler standart olarak önden çeker olarak gelecek olsa da 4 çeker olarak da satın alınabilecek. Elektrikli versiyonlar ise arkadan çeker olarak karşımıza çıkacak. İlerleyen dönemde 4 çeker seçeneği elektrikli için de sunulacak.

Araç, Ford Otosan fabrikalarında Ford Transit / Tourneo Custom modelleriyle birlikte Türkiye’de üretilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu