Trend

Volkswagen, yeni bir elektrikli SUV üzerinde çalışıyor!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Cupra Tavascan benzeri tamamen elektrikli yeni bir SUV modeli üzerinde çalışıyor.

Yaptığımız son araştırmalara göre Volkswagen, yeni bir elektrikli SUV modeli için patent başvurusunda bulundu. WIPO’da (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) yer alan bilgilere göre 29 Nisan 2024’te tescil edilen araca baktığımızda geçtiğimiz haftalarda Çin’de tanıtılan ID. Unyx01 ve Cupra Tavascan modeline oldukça benzediğini söyleyebiliriz.

Şimdilik çalışmalar devam ettiğinden dolayı aracın tasarımına dair ayrıntılar net olarak belli olmasa da aracın arkaya doğru alçalan tavanı ve ön bölümdeki kaput tasarımıyla oldukça sportif gözüktüğünü söyleyebiliriz. İç mekana dair herhangi bir görsel şimdilik bulunmasa da yeni Volkswagen modellerindekine benzer bir tasarıma sahip olacağını düşünüyoruz. Bu da konsolda oldukça büyük bir ekranın yer alacağı ve ufak bir dijital gösterge paneline yer verileceği anlamına geliyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni elektrikli SUV modelinin hem Cupra Tavascan hem de Volkswagen ID. Unyx01 gibi iki farklı versiyonla satışa sunulacağını düşünüyoruz. Büyük ihtimalle aracın arkadan çeker versiyonu 286 beygir güç, 4 çeker versiyonu ise 340 beygir güç üretecek. 77 kWh’lik bir bataryayla geleceğini düşündüğümüz aracın 500 km’nin üzerinde menzil sunabilmesini bekliyoruz. Şimdilik yeni elektrikli SUV modelinin hangi pazarlarda satışa sunulacağı bilmiyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu