Trend

Xiaomi, yeni elektrikli SUV modelini Ekim’de tanıtabilir!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, Ekim ayında düzenleyeceği etkinliğinde yeni elektrikli SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirebilir.

Çin medyasında yapılan son paylaşımlara göre Xiaomi, Ekim ayında düzenleyeceği büyük bir etkinlikle telefonlarına ve diğer akıllı cihazlarına ek olarak yeni SUV modelinin tanıtımını gerçekleştirecek. Tanıtımın ardından aracın teslimatları ise 2025 yılı itibariyle başlayacak.

Bugüne kadar araca dair şirketten herhangi bir fotoğraf görmesek de son dönemde aracın prototipleri görüntülenmeye başladı. Her ne kadar araçlarda kamuflaj olsa da MX11 olarak adlandırılacağı düşünülen aracın Ferrari Purosangue modeline benzer bir tasarıma sahip olması bekleniyor. SU7 modelinden de izler taşıyacak olan aracın iç mekanda daha büyük bir hacim sunacağı düşünülüyor.

(Yukarıda, sugardesign_1 tarafından hazırlanan araca dair render görselleri yer alıyor.)

Buna ek olarak araç SUV olarak konumlanacak olsa da son casus fotoğraflarına göre rakiplerine kıyasla yere daha yakın olacak. Bu sayede model, daha iyi bir aerodinamik yapı sunabilecek. Teknik tarafa gelirsek bazı iddialara göre elektrikli SUV Xiaomi tarafından geliştirilen yeni bir mimari üzerine inşa edilecek. Bu platform sayesinde menzil uzatıcı bir opsiyon da sunulacak.

Şimdilik menzil uzatıcı versiyonun ayrıntıları bilinmese de menzili uzatabilmek adına araçta içten yanmalı bir motora yer verileceği düşünülüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Xiaomi’nin yeni elektrikli SUV modeli nasıl olacak? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu