Trend

Yeni BYD Seal U, 605 km’lik menziliyle tanıtıldı!

Çinli otomobil üreticisi BYD, ülkemizde de satışa sunacağı yeni nesil BYD Seal U modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda eskisine kıyasla büyük bir değişikliğin olmadığını görebiliyoruz. Güncellenen farlar ve stop grubu ile birlikte araç oldukça şık gözüküyor. Arkada “Build Your Dreams” yazısı yerine renkli bir BYD logosu yer alıyor.

İç mekana geçtiğimizde de büyük bir değişiklik karşımıza çıkmıyor. Ancak yeni eklenen kahverengi ve beyaz detaylar aracın daha şık gözükmesini sağlıyor. Ortada 15.6 inçlik bir multimedya ekranı ve direksiyonun arkasında dijital gösterge paneli yer alıyor. 50W kablosuz şarj yapabilen araçta pek çok farklı güvenlik sistemi standart olarak sunuluyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni BYD Seal U, 150 kW ve 160 kW olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satılıyor. 150 kW’lık üniteye 71.8 kWh’lik bir LFP batarya eşlik ediyor ve araç, CLTC verilerine göre 520 km menzil sunabiliyor. 160 kW’lık güç üretebilen versiyonda ise 87 kWh’lik bir LFP bataryaya yer veriliyor. Bu sayede araç, CLTC verilerine göre 605 km menzil sunabiliyor.

20.990 dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olan model, e-platform 3.0 mimarisi üzerine inşa edilecek ve yeni düzenlemeler sayesinde ülkemizde de satışa sunulacak. Aracın ülkemizde üretilip üretilmeyeceğiyle ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu