Trend

Yeni iPhone 16 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri:

Apple tarafından bu akşam düzenlenen etkinlikle birlikte uzun zamandır merakla beklediğimiz iPhone 16 serisi tanıtıldı ve cihazların özellikleri ortaya çıktı.

iPhone 16 – iPhone 16 Plus özellikleri

İlk olarak yeni iPhone 16’ya baktığımızda arka tarafta bizleri iPhone 12’dekine benzer alt alta konumlanan kameralar karşılıyor. iPhone 15 ve 15 Plus’taki gibi sırasıyla 6.1 ve 6.7 inçlik panellere sahip olan iPhone 16 serisinde iPhone 15 Pro’dan alışık olduğumuz Aksiyon düğmesine ve seriye yeni eklenen kamera butonuna yer veriliyor.

5 farklı renk seçeneğine sahip olan cihazda şirketin yeni A18 işlemcisi karşımıza çıkıyor. A16 Bionic işlemcisine kıyasla daha iyi bir performans ve verim sunan A18 sayesinde yeni iPhone 16 serisi geçtiğimiz aylarda tanıtılan Apple Intelligence özelliklerini destekliyor. Şimdilik Apple Intelligence sadece İngilizce’yi destekleyeceğinden dolayı Türkçe için net bir tarih bulunmuyor.

Kamera tarafında arkada bizleri 48 megapiksellik F1.6 geniş açı ve 12 megapiksellik F2.2 ultra geniş açı lensleri karşılıyor. Ana kameradan kesme yapılarak elde edilen 12 megapiksellik F1.6 2x telefoto lens de sunuluyor. Makro çekim desteği olan yeni iPhone 16 serisi uzamsal video ve uzamsal fotoğraf çekimi de gerçekleştirebiliyor.

iPhone 16 Pro – iPhone 16 Pro Max

İlk olarak iPhone 16 Pro ailesine baktığımızda tasarımsal olarak çok büyük bir farkın olmadığını söyleyebiliriz. Artık bizleri sırasıyla 6.3 ve 6.9 inçlik daha büyük ekranlar karşılıyor. Titanyum gövdeye sahip olan cihazlar 4 farklı renk seçeneğiyle geliyor ve iPhone 15 Pro ailesine göre daha az ısınıyor. Apple Intelligence özelliklerine sahip olan cihazda şirketin en güçlü işlemcilerinden biri olan A18 Pro yer alıyor.

Kamera tarafında ise bizleri yeni 48 MP’lik Fusion geniş açı kamera karşılıyor. 48 MP’lik makro destekli ultra geniş açı sensörüne sahip olan cihazlarda 12 MP’lik 5x telefoto lensine de yer veriliyor. Her iki cihazda da 5x optik zoom imkanı sunuluyor. Video tarafında ise 4K 120fps video çekimi gerçekleştirebiliyor.

Ses tarafında ise yeni eklenen Audio Mix özelliği sayesinde çekim sonrasında ortamdaki çeşitli sesler kısılabiliyor. Cihazda 4 farklı stüdyo kalitesinde kayıt yapabilen mikrofonlar yer alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu