BMW, Seviye 2 ve Seviye 3 otonom sürüş için onay aldı!

Alman otomobil üreticisi BMW, Tesla’yı bir adım geçerek aynı araçta Seviye 2 ve Seviye 3 otonom sürüş sistemlerinin kombinasyonu için onay alan ilk şirket oldu.

Yapılan son paylaşıma göre alınan yeni onay sayesinde BMW 7 Serisi’nde 6.000 euro karşılığında Seviye 3 otonom sürüş sistemi satın alınabilecek. Şu anda satılan BMW modellerinde Seviye 2 otonom sürüşe olanak tanıyan Highway Assistant teknolojisi sunuluyor. Bu sistem sayesinde sürücüler uzun bir süre boyunca direksiyona dokunmadan yolculuk gerçekleştirebiliyor.

Sistem 130 km/s hıza kadar çalışabiliyor ve şeritlerin olduğu otobanlarda kullanılabiliyor. Ayrıca yolun durumuna göre araç, kendi başına şerit değiştirebiliyor. Sürücünün değişikliği onaylaması için aracın geçeceği yöndeki aynasına bakması gerekiyor. Sistem sürücünün aynaya baktığını anlayarak aracın şerit değiştirmesini sağlıyor.

Yeni alınan onayla birlikte bundan böyle Seviye 3 otonom sürüş imkanı sunan Personal Pilot L3 de araçlarda sunulabilecek. Bu sistem sayesinde 60 km/s hıza kadar direksiyona hiçbir şekilde müdahale etmeden ve yola bakmadan sürüş gerçekleştirilebilecek. Sürücü, rahat bir şekilde mesaj gönderebilecek ve çeşitli telefon görüşmelerini gerçekleştirebilecek. Ancak buna rağmen olası bir durumda birkaç saniye içerisinde kontrolü alabilecek bir durumda olması gerekecek.

Şimdilik sadece Almanya’da sunulacak olan sistem, ilerleyen dönemlerde diğer ülkelerden de onay alırsa dünya genelinde kullanıma sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu