Trend

Xiaomi’den 1.548 beygirlik elektrikli spor otomobil: SU7 Ultra!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, tamamen elektrikli olan ve 1.548 beygir güç üretebilen yeni SU7 Ultra prototipinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda standart SU7’ye oldukça benzediğini ve bazı sportif farklılıklara sahip olduğu söyleyebiliriz. Arkada bulunan devasa kanat, genişletilmiş çamurluklar ve yenilenen tamponlarla birlikte araç oldukça sportif gözüküyor. Arka kanat sayesinde araç, 2.145 kg’lık yere basma kuvveti üretebiliyor. Hafif olabilmesi için oldukça çalışılan araçta karbon fiber gövde panellerine yer veriliyor.

Teknik tarafa gelirsek araç, 3 elektrik motoruyla birlikte toplamda 1.548 beygir güç üretebiliyor. Bu sayede SU7 Ultra, en büyük rakibi olan Porsche Taycan Turbo GT’ye kıyasla 283 beygir daha fazla güç sunabiliyor. Batarya tarafında CATL tarafından üretilen Qilin 2.0 modülüne sahip olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 1.97 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını 5.97 saniyede ve 0-300 km/s hızlanmasını 15 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimum 350 km/s hıza çıkabiliyor.

Rejeneratif fren sisteminin desteklediği yüksek performanslı AP Racing frenlere sahip olan Xiaomi SU7 Ultra, 300 km/s hızda ilerlerken 15 saniyede tamamen durabiliyor. Şimdilik seri üretimi olmayan aracın ilerleyen dönemde seri üretim versiyonunun da tanıtılması bekleniyor.

Ayrıca yapılan açıklamaya göre Ekim ayında Nürburgring’de gerçekleştirilecek olan denemelerle birlikte 7:07.55 sürelik Porsche Taycan Turbo GT’nin tur rekoru geçilmeye çalışılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu