Trend

Katlanabilir iPhone, 2026 yılında satışa sunulacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, merakla beklenen ilk katlanabilir iPhone modelini 2026 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Digitimes’tan Daniel Chiang ve Jack Wu tarafından yapılan paylaşıma göre şirket, 2026 yılında uzun zamandır üzerinde çalıştığı katlanabilir iPhone modelini satışa sunacak:

“Kore medya kuruluşları Hankooki ve ET News’in haberine göre Apple’a yakın kaynaklar şirketin 2024’ten bu yana yukarıdan aşağıya katlanabilen bir akıllı telefon üzerinde Ar-Ge yürüttüğünü belirtiyor. Açılan cihazın mevcut iPhone’larla benzer boyutlara sahip olması bekleniyor.

Apple son yıllarda katlanabilir ürünlerle ilgili patentler alıyor. Söylentiler, Apple’ın 2024 yılında resmi olarak Ar-Ge’ye başladığını ve Samsung Display (SDC) ile panel tedarik sözleşmesi imzaladığını öne sürüyor. Apple’ın yeni ürünlere yönelik tipik iki yıllık geliştirme döngüsü göz önüne alındığında, 2026 yılında piyasaya sürülmesi öngörülüyor.”

Buna ek olarak daha öncesinde aktarılan bilgilere göre katlanabilir ekranlı MacBook ve iPad için de çeşitli çalışmalar sürdürülüyor. Her ne kadar daha öncesinde ilk olarak katlanabilir iPad’in piyasaya sürüleceği iddia edilse son raporlara göre durum pek de öyle olmayacak:

“Başlangıçta Apple’ın, teknolojiyi birincil ürünü olan iPhone’a sunmadan önce pazarın tepkisini ölçmek ve satış deneyimini biriktirmek için katlanabilir bir iPad’i piyasaya süreceği tahmin ediliyordu. Ancak Çin akıllı telefon pazarında karşılaşılan zorluklar nedeniyle Apple’ın planlarında ayarlama yaptığı ve ilk katlanabilir ürünü olarak iPhone’u tanıtabileceği bildiriliyor.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu