Trend

Android’den iPhone’a geçiş son 5 yılın zirvesinde!

2024’ün son çeyrek raporlarına göre Android cihazlardan iPhone modellerine geçiş oranı son 5 yılın en yükseği oldu.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından 2024’ün 2. çeyreğine ilişkin yayınlanan rapora göre 2. çeyrekte iPhone satın alan kullanıcıların yüzde 17’si eski Android kullanıcısıydı. CIRP’ye göre bu oran son 5 yılın en yüksek oranı. Zira geçtiğimiz yılın 2. çeyreğinde iPhone satın alan kullanıcıların sadece yüzde 10’u eski Android kullanıcısıydı. Yıldan yılda gerçekleşen artış oldukça dikkat çekiyor.

2. çeyrekte yıldan yıla Android’den iPhone’a geçiş oranları:

  • 2020 – %14
  • 2021 – %12
  • 2022 – %14
  • 2023 – %10
  • 2024 – %17

Özellikle bu yılda yaşanan artış Android akıllı telefonlar için oldukça kritik. Zira Apple bu yıl içerisinde yeni bir iPhone modelinin tanıtımını gerçekleştirmedi. Bu da cihazların tanıtımları üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala piyasada oldukça ilgi gördüklerini bize gösteriyor.

Yaşanan artışın sebeplerine baktığımızda yeni iPad modellerinin etki etmiş olabileceğini düşünüyoruz. Zira yeni iPad modelleri özellikleriyle oldukça dikkat çekiciydi. Android kullanıcıları iPad‘leriyle birlikte ekosistemi tamamlamak adına telefonlarını değiştirmek istemiş olabilirler. Buna ek olarak Samsung’un birkaç yıldır yapay zeka özelliklerine odaklanarak cihazlarında minimal değişikler yapması da Android tarafından geçişleri artırmış olabilir.

Önümüzdeki aylarda tanıtılacak olan yeni iPhone 16 serisiyle birlikte bu oranda bir artış olup olmayacağını bilemiyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu