Trend

Mevcut Volkswagen Golf, 2035’e kadar aramızda olacak!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, halihazırda satışta olan Mk8 Golf modelini 2035 yılına kadar üretmeyi planlıyor.

Top Gear Hollanda tarafından şirketin teknik geliştirme bölümü başkanı Kai Grünitz ile gerçekleştirilen son röportaja göre mevcut Volkswagen Golf 2035’e kadar üretimde kalabilir. Bu da şirketin Avrupa Birliği tarafından koyulan içten yanmalı yasağının son anına kadar aracı satmaya devam edeceğini bizlere gösteriyor. 8. nesil VW Golf, ilk olarak 2019’un sonlarına doğru bizlerin karşısına çıkmıştı.

Golf Mk8 hakkında kesin bir şekilde konuşan Grünitz, aracın MQB platformunun mükemmelliğini temsil ettiğini söyleyerek yeni bir neslini geliştirmeye gerek olmadığını belirtti. Teknik müdür, aracın tanıtımının ilk yıllarında yazılım sorunları sebebiyle çeşitli sıkıntılar olduğunu kabul ederek hepsinin düzeltildiğini söyledi. Ayrıca aracın kardeşleri olan Skoda Octavia, Seat Leon ve Audi A3 tarafında da tüm problemlerini çözüldüğünü vurguladı.

Bir diğer taraftan Grünitz, ilerleyen dönemde çıkabilecek yeni standartlarla birlikte aracın 2035’ten önce de emekliye ayrılabileceğini belirtti. Şimdilik net olarak bilmesek de Golf’ün 2035’e kadar aramızda olacağını düşünürsek şirketin önümüzdeki yıllarda yeni makyajlarla birlikte aracı güncelleyeceğini düşünüyoruz.

Mevcut içten yanmalı Golf‘ün ardından 9. nesil tamamen elektrikli bir model olarak karşımıza çıkacak. Ayrıntıları henüz belli olmayan elektrikli model, 2030 yılına kadar satışa sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu