Toyota, 2035’ten itibaren Avrupa’da sadece EV satacak

Japon otomobil üreticisi Toyota, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla birlikte elektrikli otomobillere oldukça önem veren markalar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda marka, yeni konsept otomobillerinin tanıtarak geleceğin elektrikli ürün gamını tanıttı. Bundan dolayı şirket, tam odaklı bir şekilde elektrikli otomobiller üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Her ne kadar Toyota tamamen elektrikli otomobillere önem verse de hibrit teknolojisini de sunmaktan vazgeçmek istemiyor. Bundan dolayı şirket, 2030 yılına kadar yıllık 1.7 milyon adetlik elektrikli otomobil üretme kapasitesine ulaşsa dahil en az 1.8 milyon adetlik de içten yanmalı ve hidrojenli araçlar üreteceğini belirtti. Ancak Avrupa’da alınan kararlar markayı 2035 itibariyle sadece tamamen elektrikli otomobil satmaya zorluyor.

Toyota, 2035’ten itibaren Avrupa’da sadece EV satacak

Automobile News Europe Congress kapsamında Toyota’nın COO’su Matt Harrison, yaptığı açıklamalarda şirketin 2035 itibariyle Avrupa kıtasında sadece elektrikli otomobil satmaya hazır olduğunu belirtti. Harrison, açıklamasında Avrupa’da 2025’te tamamen elektrikli otomobil satışlarının toplam satışların yüzde 15’ine, 2030’da ise yüzde 55’ine ulaşacağını belirtti.

Ayrıca Euro 7 normları konusunda da bazı sorunların olduğunu söyledi. Euro 7 normlarıyla birlikte şirketlerin 2021’deki karbon salınımlarını 2030’a kadar yüzde 55 oranında azaltmaları isteniyor. Harrison, standardı tamamen kaldırılmak yerine daha gerçekçi hedeflerle güncellenmesi gerektiğini belirtti. Daha öncesinde pek çok şirket bu konuda Avrupa Birliği’ne çağrılarda bulundu.

Toyota, planları çerçevesinde yeni nesil elektrikli otomobilleriyle birlikte katı hal bataryaları kullanıcılarla buluşturmak istiyor. Şirket, yeni bataryalar sayesinde elektrikli araçların yaklaşık 1450 km’ye kadar menzil sunabileceğini açıkladı.

Japon otomobil üreticisi şu anda elektrikli ve hidrojenli araçlara ek olarak sentetik yakıta sahip otomobiller üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Sentetik yakıtlarla birlikte içten yanmalı motorların emisyon yaymayacak bir şekilde çalıştırılması hedefliyor. Son çalışmalarda karbon emisyonu yüzde 75 oranında azaltılabildi. İlerleyen günlerde gelişen teknolojiyle birlikte şirketi Avrupa kıtasında ve diğer ülkelerde sentetik yakıtlı otomobillerle birlikte görebiliriz. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce gelecekte sadece tamamen elektrikli otomobil satışı gerçekleşecek mi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu