Trend

Xiaomi, fiziksel düğmelere sahip olmayan yeni bir telefon tanıtacak!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, fiziksel herhangi bir düğmeye sahip olmayan yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan chunvn8888 tarafından yapılan son paylaşıma göre Xiaomi, Zhuque kod adlı herhangi bir fiziksel ses düğmesine veya güç butonuna sahip olmayan yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Şimdilik ilk geliştirilme sürecinde olan cihaz, iddialara göre 2025 yılı içerisinde satışa sunulacak.

Şimdilik cihazın nasıl bir tasarıma sahip olacağı net olarak belli olmasa da bazı oyuncu telefonlarında olduğu gibi kapasitif düğmelere sahip olacağını düşünüyoruz. Büyük ihtimalle kapasitif düğmeler siz parmağınızı götürdüğünüzde parmağınızı algılayarak istediğiniz işlemi gerçekleştirmenizi sağlayacak veya cihazda yer verilecek olan basınç sensörleriyle çeşitli işlemler gerçekleştirilecek.

Performans tarafına gelirsek yapılan paylaşımlara göre Zhuque, diğer amiral gemisi modellerde olacağı gibi Qualcomm’un önümüdeki dönemde tanıtılacak olan Snapdragon 8 Plus Gen 4 işlemcisine sahip olacak ve ekran altı ön kamerayla karşımıza çıkacak.

Buna ek olarak Xiaomi, önümüzdeki yıl içerisinde 3 katmanlı bir yapıya sahip olan yeni katlanabilir akıllı telefon modelini tanıtmayı düşünüyor. Belki de şirket, halihazırda denediği sanal düğmeleri 3 katmanlı katlanabilir modelinde de bizlerle buluşturabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce fiziksel düğmelere sahip olmayan bir akıllı telefona ihtiyaç var mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu