Trend

Togg’un yeni modeli T10F, TEKNOFEST’te sergilendi!

Türkiye’nin yerli otomobil üreticisi Togg, uzun zamandır merakla beklenen T10F modelinin prototipini TEKNOFEST Adana’da sergiledi.

Şirketin standında yer alan aracın prototipine baktığımızda seri üretime oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin daha öncesinde tanıttığı konseptlere benzeyen araç, siyah rengiyle oldukça dikkat çekiyor. İlk olarak CES 2024 kapsamında tanıtılan modelin tasarımında şirketin ilk modeli olan T10X ile benzerlikler bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde test sürüşü görüntüleri paylaşılan Togg T10F, 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Teknik tarafa gelirsek araç; RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak.

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak. T10F’in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkacak.

Şimdilik aracın fiyatları net olarak bilinmese de Togg T10X ile benzer bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Buna ek olarak ilerleyen günlerde sedan modele olarak 4 çeker T10X’in de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu