Trend

Tesla’dan tamamen elektrikli direksiyonsuz robotaksi: Cybercab!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uzun zamandır merakla beklenen Cybercab ve Robovan robotaksi modellerini tanıttı.

İlk olarak Cybercab modeline baktığımızda Cybertruck ile benzer bir tasarım diline sahip olduğunu görüyoruz. Tanıtıma özel olarak altın renginde karşımıza çıkan araç, ince LED far ve stop grubu ile oldukça dikkat çekici gözüküyor. Gövde rengiyle uyumlu jantlar ve yukarıya doğru açılabilen kapılar da araca farklı bir hava katıyor. Araçta oldukça büyük bir bagaj kapağına ve depolama alanına yer veriliyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri ortada büyük bir multimedya ekranı ve LED ambiyans aydınlatmaları karşılıyor. Otonom sürüş özelliklerine sahip olması sebebiyle Cybercab modelinde herhangi bir direksiyon simidine veya pedala yer verilmiyor. Araçta iki kişi seyahat edebiliyor.

Şimdilik güç ünitesiyle ilgili net bir bilgi bilinmese de aktarılanlara göre aracın üretimi 2027 yılından önce başlayacak ve 30.000 doların altında bir başlangıç fiyatına sahip olacak.

Bu araca ek olarak Tesla, düzenlediği etkinlikte 20 kişi taşıyabilecek olan Robovan modelinin de tanıtımını gerçekleştirdi. Şirketin en gelişmiş otonom sürüş teknolojisine sahip olan model, gizlenen tekerlekleri ve camları ile oldukça fütüristik gözüküyor. Şimdilik marka, Cybercab’in aksine Robovan’ın üretimi için herhangi bir tarih açıklamadı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce ilerleyen dönemlerde otonom araçların sayısında artış yaşanacak mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu