Trend

Google Gemini Live, Türkçe olarak kullanıcılara sunuluyor!

Google’ın yapay zeka dünyasında yepyeni bir çağ başlatan çok modlu modeli Gemini’ın yeni özelliklerinden Gemini Live, sesli iletişim imkanı sağlayan özellikleriyle artık Türkçe olarak kullanıcılarla buluşuyor.

Metin, görüntü, ses, video ve kodlama dilleri gibi pek çok farklı veri türünü anlama ve birleştirme becerisine sahip çok modlu bir model olan Gemini, yeni özellikleriyle kullanıcılarına destek olmaya devam ediyor. Bu özellikler arasında yer alan, Google’ın I/O 2024 etkinliğinde duyurduğu ve Android’de Advanced aboneler için ilk kez Made by Google etkinliğinde kullanıma sunulan Gemini Live, artık Türkçe dil desteğiyle erişime açıldı. Türkiye’de heyecanla beklenen bu ürün, sesli iletişimde bir devrim niteliği taşıyor ve kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulmaya başlanacak. Artık kullanıcılar, Gemini ile Türkçe konuşarak anında yanıtlar alabilecek, bilgi arayışlarını daha hızlı ve doğal bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Gemini Live, önümüzdeki haftalarda 40’tan fazla dil desteğiyle, kullanıcıların bu eşsiz deneyimi kendi dillerinde yaşamalarını hedefliyor. Bu sayede dünya genelindeki kullanıcılar da kendi anadillerinde rahatlıkla etkileşim kurarak dijital asistan deneyimlerini daha kişisel hale getirebilecekler.

NEBUNE

Yayın hayatına 2023 yılında başlayan NEBUNE, teknoloji ve mobilite başta olmak üzere dijital dünyanın nabzını tutan içerikleri okuyucu ve takipçileriyle buluşturuyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu