Trend

Yeni Fiat 600, elektrikli ve hibrit seçenekleriyle Türkiye’de!

FIAT’ın, B-SUV segmentindeki iddialı modeli yeni Fiat 600 Türkiye’de satışa sunuldu.  Tam elektrikli ve hibrit motor seçenekleriyle piyasaya sunulan Fiat 600, estetik özellikler ve konforlu bir sürüş deneyimi açısından B segmentinde-Hatchback ve SUV dünyalarının en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Şehir ve doğa tutkunları için ideal bir çözüm olan FIAT 600, markanın İtalyan tarzını ve sürdürülebilirlik değerlerini mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Fiat 600, Dışı ikonik, içi Dolce Vita (Tatlı Hayat)

Yeni Fiat 600e, adını orijinal 600’den alıyor ve havalı İtalyan tarzına sadık bir görünüm sergiliyor. Otomobilin iç ve dış tasarımı, İtalyan güzelliğini ve İtalyanca’da “Tatlı Hayat” anlamına gelen Dolce Vita’ya atıfta bulunan felsefesini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Kısacası, Yeni Fiat 600e İtalyan DNA’sını en iyi şekilde bünyesinde barındırıyor. 5 kapılı gövdesiyle yeni Fiat 600, 5 koltuğu ve 15 litrelik iç hacmiyle etkileyici bir iç mekan sunuyor. 385 litrelik oldukça kullanışlı bagajıyla geniş bir taşıma alanı sunarken, kullanıcılarının kişisel eşyalarını, örtü ve esnek bardak tutuculara sahip akıllı merkezi konsolda, koltuk ceplerinde ve ön depolama alanlarında saklayabilmelerine de olanak sağlıyor. Eksiksiz bir konfor deneyimi için sürücü koltuğu, elektrikli koltuk ayarı ve sırt masajı işleviyle donatılıyor.

Yeni FIAT 600e, uzun menziliyle mesafeleri kısaltıyor

Yeni Fiat 600e çok yönlü kullanım özellikleri dışında uzun menziliyle de dikkat çekiyor. 54 kWsa kapasiteli lityum-iyon bataryasıyla, WLTP ortalama çevrimde 400 km’ye ve WLTP şehir içi çevrimde 591 km’ye varan menzil sunuyor. Bu da yeni Fiat 600e’yi hem şehir içi hem de hafta sonu seyahatleri için ideal yol arkadaşı yapıyor. 100 kW hızlı şarj sistemi ile donatılan 600e’ye yüzde 80 şarj için yarım saatten daha kısa bir süre yeterli oluyor. Mod 3 şarj kablosu ile 11 kW şarjı destekleyen model, evde duvar tipi şarj istasyonunda veya halka açık şarj istasyonlarında 6 saatten daha kısa sürede tam şarj sağlıyor. 600e’nin 115 kW gücündeki elektrik motoru 0-100 km/s hızlanmasını 9 saniyede tamamlıyor. Sürüş gereksinimine uyarlamak üzere eko, normal ve spor olmak üzere üç farklı sürüş modunda kullanım tercih edilebiliyor.

Yeni Fiat 600 Hybrid: Her koşulda konfor ve performans sunan Çevre Dostu Seçenek

Yeni FIAT 600 Hybrid, içten yanmalı motor ile elektrik motoru arasında sessiz ve verimli bir geçiş sağlayan sistemler sayesinde sorunsuz bir sürüş ve yolculuk deneyimi sunuyor. 600 Hybrid’in başarılı sürüş performansı, 136 bg’ye kadar güç üretebilen 3 silindirli 1,2 litrelik içten yanmalı motor, 48 Volt Li-ion batarya ve çift kavramalı e-DCT6 şanzıman arasındaki sinerjiye dayanıyor.

Çevre dostu hibrit motoruyla 0’dan 100’e 8,5 saniyede çıkabilen Yeni Fiat 600 Hybrid’in anlık tork dağıtım özelliği sayesinde, içten yanmalı motorun performansı, yeniden çalıştırma esnasında seri bir şekilde destekleniyor ve performans optimize edilerek “turbolag” etkisi azaltılırken gaz pedalına anında tepki verilmesi sağlanıyor. Benzer şekilde, motor sadece elektrikli modda başlatıldığında, güç gereksinimine yardımcı olmak için içten yanmalı motor devreye giriyor.

İleri teknoloji ve güvenlik özellikleri

Yeni Fiat 600e günlük hayatı kolaylaştıran ileri teknolojiye sahip güvenlik ve sürüş destek özellikleriyle donatılıyor. Seviye 2 otonom sürüş destek sistemleri ile güvenliğine de katkı sağlıyor. Uyarlanabilir Hız Sabitleme sistemi (ACC), öndeki aracın hızına göre yavaşlama veya hızlanma sunarken, Akıllı Hız Yardımcısı, hız sınırlamalarını okuyor ve uygulanmasını öneriyor. Kör Nokta Asistanı, kör noktaları izliyor ve yan aynadaki uyarı ışıklarıyla herhangi bir engele karşı uyarıyor. Ayrıca Start&Stop, Elektrikli Park Freni, bisikletlileri ve yayaları algılayan Otomatik Acil Durum Freni ve Sürücü Yorgunluk Algılama gibi işlevler de sürücüyü destekliyor.

Hayatı Kolaylaştıran Bağlanabilirlik Teknolojisi “Connect” Fiat 600’de

FIAT’ın otomobil ve sürücüyü birbirine bağlayan teknolojisi Connect Fiat 600’de de kullanıma sunuluyor. 600 kullanıcıları, Connect mobil uygulaması üzerinden araç kapı kilit durumu ile el freni durumlarını, park lokasyonlarını uzaktan görebiliyor şarj ve yakıt seviyelerini anlık olarak takip edebiliyor. 600 kullanıcıları ayrıca, bakım randevularını hızlı ve kolay bir şekilde yine Connect aracılığıyla planlayabiliyor.

Elektrikli araç dünyasına yeni bir hizmet: FIAT E-Plus

FIAT, 600e hayat kolaylaştıran ve ayrıcalıklı bir hizmeti daha devreye alıyor. FIAT E-Plus, Watt DC şarj istasyonlarında şarj bitmesi durumunda ücretsiz mobil şarj hizmeti, yüzde 5 indirim, yazlık bölgelere yüzde 50 indirimli transfer imkanı ve ücretsiz vale hizmeti, bu paketin öne çıkan avantajları arasında yer alıyor. Ayrıca, duvar tipi şarj ürünlerinde yüzde 10, lastik satışında yüzde 15 indirim ve ücretsiz lastik depolama hizmeti de kullanıcıların hizmetine sunuluyor.  

Yeni Fiat 600’ün 600e La Prima 1.389.900 Bin TL’den; kasım ayından itibaren satışa sunulacak olan 600 Hybrid Urban ise 1.489.900 bin TL’den başlayan fiyatlarla 23 Ekim 2024 tarihinden itibaren FIAT showroom’larından ve markanın online satış kanalı online.fiat.com.tr üzerinden satın alınabilecek.

NEBUNE

Yayın hayatına 2023 yılında başlayan NEBUNE, teknoloji ve mobilite başta olmak üzere dijital dünyanın nabzını tutan içerikleri okuyucu ve takipçileriyle buluşturuyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu