Hyundai, şehir içi kullanıma uygun yeni modeller üzerinde çalışıyor

Ortaya çıkan son bilgilere göre Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, şehir içi kullanıma uygun Avrupa’da satışa sunulacak yeni modeller geliştiriyor. Aktarılanlara göre marka, bu araçlardan birini küçük bir crossover olarak piyasaya sürmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz yıl marka, yaptığı açıklamayla birlikte A segmentinde 20.000 dolardan az bir fiyata satılacak bir model geliştirdiğini açıkladı.

Bu açıklamanın ardından şirketin aynı boyutlarda ikinci bir model daha geliştirdiğine dair bazı raporlar ortaya çıktı. Şimdilik marka araçlar ile ilgili açıklamasa da modellerden bir tanesinin makyajlı i10’un elektrikli alternatifi olacağını düşünüyoruz. Diğer model ise kompakt bir crossover olacak.

Tasarım konusunda henüz net bir bilgi olmasa da araçlar için Carscoops tarafından hazırlanan render görsellerine göre yeni Ioniq modellerinde gördüğümüz pixel tasarım çizgisi bu araçlarda da bizlerin karşısına çıkacak. Platform tarafında ise E-GMP platformu yerine Kia Picanto ve Hyundai i10’da bizlerin karşısına çıkan K1 mimarisinin elektrikli versiyonunun bizleri karşılamasını bekliyoruz.

Motor tarafına gelirsek BorgWarner tarafından üretilen entegre sürüş modülüne sahip olması bekleniyor. Tek motorlu modül, 184 beygir güç üretebiliyor. Araçlar şehir içi kullanım için sunulacağından dolayı bu değer biraz düşürülebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce ilerleyen dönemlerde Hyundai, şehir içi kullanıma uygun yeni elektrikli modellerini ülkemizde de satışa sunabilir mi? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu