Stellantis, STLA Medium platformunu tanıttı

Bünyesinde pek çok otomobil üreticisini barındıran ve dünyanın en büyük araç şirketlerinden biri olan Stellantis, yaptığı yeni duyuruyla birlikte elektrikli otomobiller için geliştirdiği STLA Medium platformunu tanıttı.

Yapılan açıklamalara göre STLA Medium platformu grubun pek çok otomobil üreticisi tarafından C ve D sınıfı otomobillerinde, SUV’lerinde ve Crossover’larında kullanılacak. Bu sayede tek bir platformla geliştirme maliyetlerinden tasarruf edilecek. Elektrikli araç platformu olması sebebiyle boyutlarda esneklik sağlayabilen mimari hem önden çekişi hem de 4 tekerlekten çekiş sistemini destekliyor.

Stellantis, STLA Medium platformunu tanıttı

Stellantis tarafından paylaşılanlara göre platformda üretilecek olan araçlar 218 ile 387 beygir arasında güç üretebilecek. 98 kWh’a kadar bataryaları destekleyebilen mimaride Standart ve Performans batarya paketleri bizlerin karşısına çıkacak.

Şu anda edinilen ilk bilgilere göre standart bataryada 500 km, performans bataryada ise 700 km’ye kadar menzil sunulabilecek. Ayrıca platform üzerine inşa edilecek olan araçlar yüzde 20’den yüzde 80’e sadece 27 dakikada şarj olabilecek. Bunlara ek olarak platformda yükselecek bazı araçlar 100 km’de 14 kWh’in altında tüketim verisi sunabilecek. Stellantis, bu platformla birlikte yılda 2 milyona yakın araç üretebileceğini belirtti.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce yeni STLA Medium elektrikli otomobil platformu ile Stellantis bünyesindeki birçok otomobil üreticisi başarılı olabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek daha fazla içeriğe ulaşmayı unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu