Volvo, Birleşik Krallık’ta sadece SUV satacak!

Şirket, SUV’lere olan talebin artması sebebiyle bu tarz bir hamle yapacağını açıkladı.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, son aldığı karar çerçevesinde Birleşik Krallık’ta S60, V60 ve V90 modellerinin satışını SUV’lere olan talebin artması sebebiyle durdurdu.

Autocar tarafından yapılan paylaşıma göre Volvo, Birleşik Krallık’taki konfigüratör sayfasından sedan ve station wagon modellerini kaldırdı. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre EX30 ve EX90 modellerine olan ilginin oldukça fazla olması sebebiyle bu tarz bir kararın verildiği belirtildi. Ayrıca elektrifikasyon süreci kapsamında da bu adımını atıldığı açıklandı. Daha öncesinde marka, S90’ın da satışını ülkede durdurdu.

Şimdilik Volvo’nun diğer bölgelerde nasıl bir adım izleyeceğini bilmiyoruz. Ancak genel olarak baktığımızda XC40, XC60 ve XC90 satışlarının şirketin toplam satışının büyük bir bölümünü oluşturduğunu görüyoruz. Bu da markayı bu tarz hamleler yapmaya itiyor.

Ancak buna rağmen son raporlara göre Volvo, S60 ve S90’ın tamamen elektrikli versiyonlarını da piyasaya sürmeyi hedefliyor. Son zamanlarda elektrifikasyona önem veren şirket, önümüzdeki yıllarda ürün gamından içten yanmalı seçenekleri kaldıracak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu