Kia, tamamen elektrikli kompakt SUV modelini tanıttı: EV5!

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, tamamen elektrikli EV5 modelinin tanıtımını Chengdu Motor Show kapsamında gerçekleştirdi.

Şirket tarafından yapılan tanıtımla birlikte kompakt SUV modelinin tasarımı ortaya çıktı. Bir Kia klasiği olarak aracın daha detaylı teknik verileri Ekim ayında gerçekleştirilecek “EV Day” etkinliği kapsamında yayınlanacak. Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni EV9’a oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Ön tarafta yer alan ince ve ortadan ikiye birleşen far grubu, aerodinamik jantlar ve arkaya doğru uzanan düz tavan çizgisi ve C formunda stop grubu aracı oldukça sportif gösteriyor. Buna ek olarak keskin çizgiler aracın olduğundan daha büyük durmasına yardımcı oluyor.

İç mekanda da bizleri EV9 ile benzer bir tasarım karşılıyor. Ortadan ikiye birleşen dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı aracı oldukça teknolojik gösteriyor. Elektrikli olması sebebiyle orta konsolda bir tünelin bulunmaması daha fazla saklama alanının sunulmasına yardımcı oluyor. Yeni Kia modellerindekine benzer direksiyon simidi de EV5 modelindeki dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre araç, 4.61 metre uzunluğa, 1.87 metre genişliğe ve 1.71 metre yüksekliğe sahip olacak. Ayrıca 2.74 metrelik bir aks mesafesi sunacak. The Korean Car Blog tarafından edinilen bilgilere göre araçta 82 kWh’lik bir batarya yer alacak ve 600 km menzil sunabilecek. Yeni Kia EV5, bu yılın sonunda Çin’de satışa sunulacak. Ardından diğer pazarlarda da model yerini alacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu