Samsung: Katlanabilir cihazların satışları Galaxy Note serisini geçti!

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, son yaptığı açıklamada Galaxy Z ailesinin satışlarının geçtiğimiz yıl üretimi sona eren Galaxy Note ailesine kıyasla daha iyi bir başarı gösterdiğini belirtti.

IFA 2023 kapsamında Samsung’un Avrupa CEO’su Benjamin Braun, Android Police ile gerçekleştirdiği röportajda katlanabilir telefon satışlarının Galaxy Note serisinin satışlarını Avrupa pazarında geçtiğini belirtti. “En yeni katlanabilir telefonlarımız süper hızlı satıyor. Aslında, katlanabilir cihazlarımızın yıllık satışları Avrupa’daki Note serisinin satışlarını aştı.”

Samsung, 2022 yılında S22 Ultra ile birlikte Note serisine tam anlamıyla son verdi. Daha öncesinde kalemi olması sebebiyle oldukça ilgi çeken Note ailesi yerine marka, Galaxy S ailesinin Ultra modellinde Note serisinin özelliklerine yer vermeye başladı. Bu değişiklikle birlikte normalde yaz aylarında Note serisi için yapılan lansmanlar şirketin yeni katlanabilir telefonları için yapılmaya başlandı.

Şimdilik net olarak diğer pazarlarda durumun nasıl olduğu bilinmese de satışlara bakılırsa ABD tarafında da aynı şekilde katlanabilir telefonların satışı oldukça başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Özellikle Samsung’un katlanabilir telefon sektörünü başlatan firma olması sebebiyle bu alanda oldukça başarılı satış rakamlarına ulaşıyor. Buna ek olarak Galaxy Z Fold serisinde de artık kaleme yer verilmesi sebebiyle Galaxy Note ailesine olan istek de giderek azalıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızından bizleri takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu