Vestel IFA’da ‘sürdürülebilirliğe’ oynuyor!

Türkiye’de sektörünün ihracat şampiyonu Vestel, bu yıl 31’inci kez Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (IFA 2023) üstün teknolojili yeni nesil ürünleriyle yer alıyor. Vestel, 3 bin metrekare alana kurulu sergi alanında bu yıl da tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümleri gibi pek çok dalda geliştirdiği ürünleri dünya sahnesine çıkarıyor.

Bu yıl da fuarda akıllı teknolojilere sahip, ödüllü tasarımlara sahip ürünlerle yer aldıklarının altını çizen Vestel CEO’su Ergün Güler, hayatı kolaylaştıran, erişilebilir akıllı ürünler üreten, sosyal ve çevresel fayda sağlayan bir teknoloji şirketi olma vizyonuyla çıktıkları yolda sürdürülebilirliği tüm süreçlerine entegre ettiklerini belirtti. Zorlu Grubu’nun sürdürülebilirlik stratejisi Akıllı Hayat 2030 kapsamında teknolojinin gücüyle tüm değer zincirinde insan odaklı dönüşümü gerçekleştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Güler, “Amacımız 2050 yılına kadar tüm değer zincirinde net sıfıra ulaşmak ve sürdürülebilir geleceğin ihtiyaçlarını karşılayan çözümler geliştirmek” diye konuştu.

Özellikle son yıllarda üretimde enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımı, kaynak verimliliği ve su yönetimine odaklandıklarını kaydeden Güler, “Vestel bugün gelecek için, geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanan, tehlikeli kimyasallardan arındırılmış, dayanıklı, onarımı kolay, enerji ve su tasarruflu ürünler tasarlıyor” dedi.

Vestel’in bugün beşeri sermaye geliştirme uygulamalarını, toplumsal cinsiyet eşitliğini, insan haklarını ve toplumsal faydayı temel ilkeleri olarak benimsediğini vurgulayan Güler, “2021’de dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan ‘Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) imzacısı olduk. Sürdürülebilirlik yolculuğumuza geniş tedarikçi ekosistemimizi dahil etmek ve sürdürülebilir üretimi teşvik etmek amacıyla başlattığımız ‘Vestel Tedarikçi İzleme ve Geliştirme Programı’ ile etki alanımızı genişlettik” ifadelerini kullandı.

NEBUNE

Yayın hayatına 2023 yılında başlayan NEBUNE, teknoloji ve mobilite başta olmak üzere dijital dünyanın nabzını tutan içerikleri okuyucu ve takipçileriyle buluşturuyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu