Alfa Romeo, 2026 yılında yeni bir süper otomobil tanıtacak!

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, 2026 yılında tanıtılacak olan yeni bir süper otomobil üzerinde çalışıyor.

Şirketin stratejik projeler sorumlusu Cristiano Fiorio tarafından paylaşılanlara göre marka, ikinci az sayıda üretilecek ve yüksek bir fiyat etiketine sahip olacak bir süper otomobil geliştiriyor. Araç, olası müşterilerin de isteği doğrultusunda 1963 Alfa Romeo Giulia TZ modelinden izler taşıyacak. Ayrıca Alfa Romeo tasarım müdürü Alejandro Mesonero-Romanos, yeni modelin 1960 Giulietta SZ ve 1970 Montreal modellerinden de esinlenebileceğini belirtti. Bu sayede model, hem geçmişi hem de geleceği birbirine bağlayacak bir tasarıma sahip olacak.

33 Stradale modelinde olduğu gibi Alfa Romeo‘nun yeni süper otomobili Bottega tarafından geliştirilecek ve az sayıda üretimle sınırlı olacak. Her ne kadar 33 Stradale modeli 16 ay içerisinde Maserati MC20’nin altyapısını kullanarak geliştirilse de yeni modelin bu kadar çabuk bir zaman içerisinde geliştirilip geliştirilmeyeceğini bilmiyoruz. 33 Stradale markanın son içten yanmalı seçenek sunan süper otomobili olduğu için yeni aracın sadece tamamen elektrikli olarak sunulacağını düşünüyoruz.

  • Alfa Romeo, merakla beklenen spor otomobilini tanıttı: 33 Stradale!
  • Alfa Romeo, merakla beklenen spor otomobilini tanıttı: 33 Stradale!
  • Alfa Romeo, merakla beklenen spor otomobilini tanıttı: 33 Stradale!
  • Alfa Romeo, merakla beklenen spor otomobilini tanıttı: 33 Stradale!

Şimdilik Alfa Romeo markasının yeni süper otomobil modeline dair fazla bir ayrıntı bilinmiyor. Ancak ilerleyen günlerde yeni yapılacak açıklamalar ve ortaya çıkacak bilgilerle birlikte araca dair daha fazla ayrıntıyı öğrenebileceğiz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu