Samsung, Galaxy cihazlarında bulut oyun servisi sunacak!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu hafta içerisinde Galaxy cihazlarına bulut oyun servisi uygulaması ekleyecek.

Korea Economic Daily tarafından yapılan paylaşımlara göre Samsung, uzun zamandır yeni bir bulut oyun servisi üzerinde çalışıyor. Şirket, şu anda beta aşamasında olan sistemi bu hafta içerisinde 1 milyar Galaxy cihazı için kullanıma sunacak. Servis, şirketin akıllı telefonlarına ve tabletlerine özgü olacak. Yeni bulut oyun servisi Samsung’un Geliştiriciler Konferansı kapsamında 5 Ekim’de tüm dünyanın karşısına çıkacak.

Aktarılanlara göre yeni servisle birlikte Samsung, kullanıcıların oyunları indirmeden rahatlıkla oyun oynamalarına yardımcı olacak. Bu sayede şirket, reklam konusunda da daha efektif bir şekilde davranabilecek. Aktarılanlara göre Samsung, yüzde 30’a kadar servis ücretlerini azaltarak geliştiricilerin dikkatini çekmeye çalışacak.

Marka tarafından halihazırda sürdürülen testler kapsamında elde edinilen geri görüşlere göre sistem oldukça güzel bir şekilde çalışıyor. Samsung‘un üst düzey yöneticilerinden Jong Hyuk Woo, Ağustos ayında VentureBeat ile gerçekleştirdiği röportajda bu oyun servisi sayesinde geliştiricilerin daha kolay bir şekilde kullanıcı kazanacağını belirtti. Woo, indirme sürelerinin ve online mağaza ziyaretlerinin kullanıcılar tarafından çok da sevilmediğine vurgu yaptı.

Bu sistem, Samsung’un piyasaya sürdüğü ilk bulut oyun servisi olmayacak. Zira şirket, 2022 yılında TV’leri için Gaming Hub uygulamasını piyasaya sürdü. Bu kapsamda kullanıcılar Xbox, GeForce Now, Amazon Luna gibi bulut servisi uygulamaları üzerinden oyun oynayabiliyorlar.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu