Volvo EX30, talebi karşılayabilmek için Avrupa’da da üretilecek!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrikli EX30 modelini Çin’e ek olarak Avrupa’da da üretmek istiyor.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre tamamen elektrikli Volvo EX30, Çin’deki Zhangjiakou tesisine ek olarak 2025 yılı itibariyle Belçika’daki Ghent fabrikasında da üretilecek. Marka tarafından aktarılanlara göre bu karar, araca olan yüksek talep sebebiyle alındı. Zira şirket, aracın piyasaya sürülmesinin ardından kısa bir süre içerisinde Avrupa’da oldukça sevileceğini ve şirketin en çok satan modellerinden biri olacağına inanıyor. Şirketin CEO’su Jim Rowan, açıklamalarında şunları söyledi:

“Hedefimiz, EX30’u dünya çapında cazip bir fiyat noktasında satmak, daha fazla insan için elektrikli Volvo otomobil kullanmaya geçişi kolaylaştırmak ve aynı zamanda şirket marjlarına katkıda bulunmak. Dünya çapında heyecan verici küçük elektrikli SUV’imize yönelik güçlü talebi yakalamayı hedeflediğimiz için Ghent’te üretime geçmek mantıklı bir hareket.”

Halihazırda EX30’un üretimi bu yılın başlarında Zhangjiakou tesislerinde başladı ancak teslimatlar henüz gerçekleşmedi. Açıklananlara göre bu yılın sonlarında araçlar sahipleriyle buluşacak. Volvo, elektrikli SUV ile birlikte dünya genelinde 2025 yılı itibariyle yüzde 50 oranında elektrikli satış hedefine ulaşmayı planlıyor. Şu anda marka, tamamen elektrikli olarak XC40 Recharge ve C40 Recharge modellerini satıyor.

Volvo tarafından açıklananlara göre araç, ABD’de de 36.245 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Model, hem tek motorlu hem de çift motorlu güç üniteleriyle satın alınabilecek. Standart versiyonda tek motorla birlikte araç, 268 hp güç ve 343 Nm tork üretebilecek. Versiyon, 442 km menzil sunabilecek. Çift motorlu versiyon ise toplamda 422 hp güç ve 543 Nm tork üretebilecek. 0-96 km/s hızlanmasını sadece 3.4 saniyede tamamlayabilen model, 426 km menzil sunabilecek.

Özellikle ülkemizde Çin’den gelen araçlara uygulanan ekstra vergi sebebiyle EX30’un ülkemizde satılması oldukça zor gözüküyordu. Ancak 2025 yılı itibariyle üretimin Avrupa’da başlamasıyla araç, rahatlıkla ülkemizde de satışa sunulabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu