Toyota, manuel vitesli EV ile sürüş zevkini arttıracak!

Toyota tarafından elektrikli otomobiller için geliştirilen 6 ileri manuel şanzıman oldukça gerçekçi bir hissiyat sunacak.

Auto News tarafından aktarılan bilgilere göre Toyota tarafından geliştirilen 6 ileri manuel şanzıman oldukça gerçekçi hissettiriyor. Standart bir manuel modelde olduğu gibi debriyaj pedalına, vites topuzuna ve devir saatine sahip olan elektrikli araçta her şey sensörlerle birlikte çalışıyor. Parçalar birbirleriyle teknik bir bağlantı olmadan iletişime geçebiliyor. Şu anda Lexus UX 300e modelinde test edilen sistem kapsamında vites geçişlerinde tork da kesiliyor. Bu sayede tam anlamıyla bir manuel şanzıman keyfi sunulabiliyor. Her ne kadar manuel şanzıman sistemi UX üzerinde test edilse de bu teknoloji grubun çeşitli spor otomobillerinde bizlerin karşısına çıkacak.

Toyota mühendisleri buna ek olarak başka bir sistem üzerinde daha çalışıyor. Aktarılanlara göre mühendisler aracın orta konsoluna 3D printer ile basılan içten yanmalı Toyota modellerinin küçük versiyonlarını da eklemeyi planlıyorlar. Bu kapsamda mühendisler, aracın orta konsoluna Toyota’nın kei araçlarından biri olan Passo’yu yerleştirdiklerinde araç, modeli taklit ederek 90 beygir güç sunabiliyor ve ona benzer sesler çıkararak aracı taklit edebiliyor.

Şimdilik bu sistemler test aşamasında olsa da ilerleyen dönemlerde Toyota ve Lexus modellerine entegre olmalarıyla birlikte oldukça keyifli bir sürüş deneyimi sunulabilecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektrikli otomobillerde manuel bir şanzımanın sunulmasına gerek var mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu