VW, uygun fiyatlı elektrikli otomobiller için Renault ile görüşüyor!

Alman otomobil üreticisi VW, uygun fiyatlı elektrikli otomobiller geliştirmek için Renault ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Handelsblatt tarafından paylaşılan bilgilere göre VW, uygun fiyatlı bir elektrikli araç üretmek için Renault ile ortaklık yapmak istiyor. Bu kapsamda VW, Renault ile erken aşama görüşmeleri gerçekleştiriyor. Raporlara göre iki firma, uygun fiyatlı elektrikli modellerin yıllık 200.000 ile 250.000 adet üretilmesini hedefliyor. Şimdilik görüşmeler erken aşamada olması sebebiyle net bir ortaklık bilgisi bulunmuyor.

Mart ayında Volkswagen, yaptığı açıklamalarda 2025’ten önce 25.000 €’nun altında fiyat etiketine sahip olan uygun fiyatlı bir elektrikli araç piyasaya süreceğini açıkladı. Aktarılanlara göre araç, 450 km menzil sunabilecek ve yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 20 dakikada şarj olabilecek.

Volkswagen‘e ek olarak Fransız otomobil üreticisi Renault da uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üzerine çalışmalar sürdürüyor. Şirket, geçtiğimiz haftalarda 2026 yılı itibariyle piyasaya süreceği uygun fiyatlı Twingo‘nun konsept versiyonunun tanıtımını gerçekleştirdi ve 20.000 €’nun altında bir fiyatla satışa sunulacağını belirtti. Ayrıca şirket, Ampere markası altında yeni elektrikli modellerle Avrupa pazarında yer alacağını da söyledi.

Son dönemde yapılan açıklamalara göre bakarsak yavaş yavaş Avrupalı otomobil üreticilerinin elektrikli otomobillerle ilgili planlarını artırdıklarını görüyoruz. Özellikle son birkaç yıldır pek çok farklı Çinli üreticinin hem Avrupa pazarında hem de diğer pazarlarda iyi satış başarılarına ulaşmaları sebebiyle Avrupalı üreticiler elektrikli araçlarla ilgili daha kapsamlı adımlar atmaya başladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu