BYD, Macaristan’a yeni bir fabrika kuracak!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Avrupa’daki satışlarını artırmak adına Macaristan’a yeni bir fabrika kuracağını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre marka, Macaristan’ın Segedin şehrine kuracağı yeni fabrikasında tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobillerinin üretimini gerçekleştirecek. Automotive News Europe tarafından belirtilenlere göre fabrikanın üretim kapasitesi yıllık yaklaşık 200.000 adet olacak ve bu sayede fabrika, BYD markasının 2030’a kadar Avrupa’da ulaşmak istediği yüzde 10’luk pazar payına büyük bir katkıda bulunacak.

Halihazırda BYD’nin Macaristan’ın Komarom şehrinde elektrikli otobüs üreten bir tesisi bulunuyor. Dataforce tarafından paylaşılan verilere göre BYD, geçtiğimiz Kasım ayında Avrupa genelinde 13.000’den fazla araç satışı gerçekleştirdi. Atto 3 modeli yaklaşık 11.000 adetle markanın en başarılı modeli olmayı başardı.

Son zamanlarda Çinli otomobil üreticilerinden BYD, MG ve Nio gibi markalar Tesla’nın Çin’de uyguladığı politikalardan dolayı kendi pazarlarına bağlı kalmamak adına Avrupa’da yatırımlar yaparak yeni pazarlara açılıyorlar. Özellikle son dönemdeki satış rakamlarına baktığımızda Çinli üreticilerin kısa bir süre içerisinde Avrupa pazarında başarılı satış adetleri yakaladıklarını görüyoruz. BYD’nin fabrikasının 2025 yılı gibi üretime başlamasıyla şirketin satış adetlerinin artış göstermesi bekleniyor.

Buna ek olarak fabrikanın üretime başlamasıyla birlikte ülkemizde de markanın modelleri ek gümrük vergisi olmadan satın alınılabilecek. Zira şu anda Çin’de gelen araçlara ek gümrük vergisi uygulanması sebebiyle şirket, farklı modellerini ülkemize getiremiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu