Scout, ilk elektrikli modellerini yakında tanıtacak!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in elektrikli araç şirketi olan Scout, bu yaz ilk modelini tanıtmayı planlıyor.

Şirket tarafından yayınlanan yeni bir videoya göre Scout, bu yılın yaz aylarında ilk modelinin tanıtımını gerçekleştirecek. Şirket tarafından tanıtılacak olan modelin bir konsept ya da seri üretim versiyonu olup olmayacağını bilmiyoruz. Yayınlanan videoya baktığımızda markanın ilhamını izcilerden alacağını görüyoruz. Daha öncesinde yayınlanan teaser görsellerinden yola çıkarak aracın oldukça köşeli hatlara sahip olacağını söyleyebiliriz.

Marka daha öncesinde yaptığı açıklamalarda yeni modellerin International Harvester Scout tarafından üretilen eski modellere benzer olacağını belirtti. Tamamen elektrikli olarak piyasaya sürülecek olan modeller şimdilik sadece ABD’de satışa sunulacak. Bu sayede Volkswagen; Ford, Tesla ve Rivian’a direkt olarak rakip olabilecek.

Her ne kadar Scout markası Volkswagen tarafından kurulsa da şirket, özel olarak geliştirilmiş off-road yeteneklerine sahip platformlar üzerine araçlarını inşa edecek. Bu platformlarla birlikte oldukça performanslı modeller de karşımıza çıkacak. Scout, araçlarının geliştirilmesinde Avusturyalı Magna Steyr şirketinden destek alacak ve bu sayede oldukça yetenekli araçlar sunabilecek.

Her ne kadar şimdilik net olarak onaylanmasa da bazı iddialara göre Volkswagen Grubu’nun bir diğer üyesi olan Audi, Scout modellerinin özel bir versiyonunu piyasaya sürerek tamamen elektrikli Mercedes-Benz G-Serisi ile rekabet etmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönemde paylaşılacak bilgilerle ayrıntılar belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu