Renault’tan yeni bir kompakt SUV geliyor! Symbioz:

Fransız otomobil üreticisi Renault, yakında tanıtacağı yeni Symbioz modelinin ilk teaser görsellerini paylaştı.

Şirket tarafından yapılan paylaşımla birlikte markanın SUV ürün gamının büyüyeceği ortaya çıktı. Teaser görsellerinde yer alan fotoğraflara baktığımızda aracın isminin “Symbioz” olduğunu söyleyebiliriz. Bu isim, daha öncesinde şirketin 2017’de tanıttığı bir konsept aracında kullanıldı.

Genel olarak tasarıma baktığımızda aracın ön bölümünde bizleri yeni Renault modellerinden alışık olduğumuz bir LED far grubu karşılıyor. Sert çizgiler ile birlikte araç, Captur modeline oldukça benziyor. İç mekana geldiğimizde ise oldukça büyük bir panoramik cam tavan karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak Renault modellerinde kullanılan büyük ekran da orta konsolda dikkatlerimizden kaçmıyor.

Aktarılanlara göre yeni kompakt SUV, 4.410 mm uzunluğa sahip olacak ve C segmentinde yer alacak. Uzunluğu ile birlikte model, Captur ile Austral modellerinin tam ortasında konumlanacak. Araçta halihazırda Renault Clio, Captur ve Arkana’da gördüğümüz E-Tech 145 güç ünitesine yer verilecek. Kendi kendine şarj olabilen ünite, toplamda 145 beygir güç üretebilecek ve 1.6 litrelik 4 silindirli içten yanmalı motorla 2 elektrik motorunun kombinasyonu sonucu oluşacak. Yeni model şirketin CMF-B platformu üzerine inşa edilecek.

Renault tarafından belirtilenlere göre yeni Symbioz modelinin tanıtımı ilkbahar aylarında gerçekleşecek ve ardından satışa sunulacak. Şimdilik aracın ülkemizde satılıp satılmayacağıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu