Volvo, Recharge markasına veda etti! İşte yeni EX40 ve EC40!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, Recharge markasına veda ederek XC40 ve C40 Recharge’ın yeni adlarının EX40 ve EC40 olacağını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre araçlar için yapılan yeni güncelleme ile modellerin adı değişti. Bundan dolayı artık Volvo XC40 Recharge EX40 olarak adlandırılacakken C40 Recharge ise EC40 olarak adlandırılacak. İçten yanmalı versiyon ise XC40 olarak adlandırılmaya devam edecek. Şarj edilebilir hibrit modeller için de Recharge markası kullanılmayacak.

Yeni yapılan güncelleme kapsamında araçlar artık siyah parçalara sahip olan Black Edition ile satın alınabilecek. Teknik tarafa gelirsek iki modelde de yazılımla birlikte 34 beygir daha fazla güç üretebilen çift motorlu bir kurulum bizleri karşılayacak. Daha iyi bir tepki veren gaz pedalı ile birlikte araç toplamda 442 beygir güç üretebilecek. 2024 model yılıyla satılan araçlar da uzaktan güncelleme ile opsiyonel olarak daha fazla güç üretebilecek.

Yapılan bu güncellemeler birlikte Volvo, önümüzdeki dönemde daha fazla elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Zira şu anda şirketin ürün gamında EX40 ve EC40’a ek olarak EX30, EX90 ve EM90 gibi modeller de bulunuyor. Şarj edilebilir hibrit ünitelerde başarılar elde eden şirket, 2030 itibariyle sadece tamamen elektrikli otomobiller üreten bir marka olmayı hedefliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce araçlarının isimlerinin değişmesine gerek var mıydı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu