Apple’dan bekleyenleri üzen haber: Apple Car projesi iptal edildi!

Amerikan teknoloji devi Apple, uzun zamandır para harcadığı ve geliştirdiği Apple Car projesini iptal etme kararı aldı.

Şirketin içerisindeki biri tarafından Bloomberg’e yapılan açıklamaya göre kısa bir süre önce milyarlarca dolar harcanan elektrikli otomobil projesi Apple Car’ın iptal edildiğine dair bilgi 2.000 kişilik geliştirme ekibine iletildi. Şirketin elektrikli araç projesi 2014 yılından beri geliştiriliyordu ve bugüne kadar pek çok farklı özelliğiyle ilgili açıklamalarda bulunulmuştu. Bu hamlenin ardından belirtilenlere göre şirket, ekipteki bazı kişilerin işlerine tamamen son verecek. Bazı çalışanlar ise şirketin diğer projelerinde çalışmaya devam edecek.

Özellikle son dönemde Samsung’un Galaxy AI ile birlikte yapay zekaya oldukça önem vermesi sebebiyle çalışanların yapay zeka alanında çalışmaya devam edeceği aktarılıyor. Bu yılın başlarında ortaya çıkan belgelerde şirketin üst düzey yöneticilerinin projeye pek sıcak bakmadığı belirtildi.

Genel olarak elektrikli otomobil pazarına baktığımızda son zamanlarda karlılığın düştüğünü ve şirketlerin uzun süreler boyunca zarar ettiğini net bir şekilde görebiliyoruz. Belki de Apple, bu kararsızlık ortamında daha fazla zarar etmemek amacıyla projeyi sonlandırmış olabilir. Zira yeni tanıtılan Apple CarPlay ile birlikte marka, pek çok farklı otomobilde kendi yazılımının kullanılmasını istiyor. Apple Car projesinden elde edinilen deneyimle birlikte kullanıcılara araçlarında daha iyi bir yazılım deneyimi sunulabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu