Kia’dan performanslı yeni elektrikli geliyor: EV5 GT

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın tamamen elektrikli performanslı yeni modeli EV5 GT bakanlık kayıtlarında ortaya çıktı.

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı kayıtlarında paylaşılan fotoğraflarla ve özelliklerle birlikte önümüzdeki dönem tanıtılacak olan performanslı modelin detayları belli oldu. Genel olarak araca baktığımızda standart EV5 ile arasında çok büyük bir fark olmadığını söyleyebiliriz. Ancak bazı ayrıntılarla birlikte araç çok daha sportif gözüküyor.

MIIT verilerine göre aracın ön tarafında 218 beygir güç ve 310 Nm tok üretebilen bir elektrik motoru yer alıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise 100 beygir güç ve 170 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru bizleri karşılıyor. Her ne kadar standart olarak güçler yüksek olsa da sürekli olarak ön aksta 84 beygir, arka aksta ise 64 beygir güç üretilebilecek.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, geçtiğimiz yıl düzenlediği bir etkinlikle birlikte EV5‘i tanıttı. Ülkemizde geçtiğimiz günlerde satışa sunulan EV9’un kardeşi olan EV5’in önümüzdeki dönemde ülkemizde de satışa sunulmasını bekliyoruz. EV6 GT’nin kardeşi olacak olan EV5 GT ile birlikte EV9 GT de bizlerin karşısına çıkacak. Hyundai tarafındaki N modellerinin karşılıkları olacak olan araçlar sportif bir elektrikli araç deneyimi sunacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz Kia ve Hyundai grubunun tamamen elektrikli modellerini başarılı buluyor musunuz? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu