Toyota, içten yanmalı motorların geleceğine inanıyor!

Japon otomobil üreticisi Toyota, diğer markaların aksine yeni içten yanmalı motorlarını tanıtarak onlarla ilgili bilgiler paylaştı.

Şirketin CTO’su Hiroki Nakajima tarafından Automotive News ile gerçekleştirilen röportajda markanın Mayıs ayının sonlarında tanıttığı yeni nesil 4 silindirli içten yanmalı motorlar hakkında bazı bilgiler verdi. CTO, açıklamasında yeni 1.5 ve 2.0 litrelik motorların oyun değiştirici olduğunu söyleyerek mevcut motorlardan farklı olduğunu vurguladı. Hidrojenli araçlar sayesinde motorla ilgili daha fazla tecrübe kazandıklarını belirtti.

Nakajima açıklamasının devamında yeni motorların daha kısa piston strokuna sahip olacağını ve bunun başarılmasının oldukça zor olduğunu söyledi. 4 silindirli yeni ünitelerin araç üretiminde ​​devrim yaratmak için daha küçük olacaklarını ve hava akışını optimize ederek daha iyi bir verimlilik sunacaklarını belirtti. Elektrik desteğiyle torku artırılacak olan içten yanmalı motorlar yeni Toyota hibrit modellerinde bizlerin karşısına çıkacak.

Şimdilik net olarak yeni motorların ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmese de 2027 yılında ilk kez karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Bu motorlara ek olarak Japon otomobil üreticisi biyoyakıt, hidrojen ve sentetik yakıtla çalışabilen çeşitli ünitelerin de geliştirilmesini gerçekleştiriyor.

Özellikle son dönemde pek çok farklı otomobil üreticisinin elektrikli hedeflerini ertelemeye başladığını düşündüğümüzde Toyota‘nın bu tarz bir adım atması oldukça mantıklı gözüküyor. Zira Renault, yeni içten yanmalı motorlar geliştirebilmek adına Çinli Geely ile yeni bir şirket kurduklarını duyurdu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu