Trend

Apple Watch Series 10, bizlere neler sunacak?

Önümüzdeki ay tanıtımı gerçekleşecek olan yeni nesil Apple Watch Series 10 ile ilgili sızıntıları sizler için derledik.

Tasarım

İlk olarak tasarım tarafına baktığımızda bizleri büyük bir değişiklik karşılamayacak. Ancak uzun zamandır karşımıza çıkan 41 mm ve 45 mm ekran seçenekleri artık seride yer almayacak. Apple Watch Ultra’ya duyulan ilgi sebebiyle 45 mm ve 49 mm olarak daha büyük ekran seçenekleri sunulacak. Bu sayede Apple Watch Series 10, 49 mm’lik ekranıyla birlikte Apple Watch Ultra ile benzer boyutlara sahip olacak.

Bir diğer taraftan yapılan son paylaşımlara göre Apple, yeni Watch modellerinden daha ince bir kasaya yer verecek. Şimdilik ne kadarlık bir değişim olacağını bilmesek de büyük bir kalınlık farkının olacağını düşünmüyoruz.

Performans ve Sağlık

Performans tarafında geldiğimizde ise yeni Apple Watch Series 10’da S10 olarak adlandırılacağını düşündüğümüz yeni bir işlemci yer alacak. Neural Engine tarafında daha gelişmiş olacak olan işlemci sayesinde akıllı saatte yeni yapay zeka özelliklerinin kullanılabileceğimi düşünüyoruz. Zira Apple, yaptığı açıklamalarda Apple Intelligence özelliklerinin tüm cihazlarda kullanılabileceğini belirtti.

  • Yeni Apple Watch modellerinin fiyatları açıklandı: İşte fiyat listesi!
  • Yeni Apple Watch modellerinin fiyatları açıklandı: İşte fiyat listesi!

Sağlık tarafına geldiğimizde ise bu yıl hipertansiyon ve uyku apnesi sensörlerine yer verileceğini düşünüyoruz.

Ekran

Ekran tarafında ise boyut değişimine ek olarak yeni LTPO ve TFT teknolojilerine yer verilmesini bekliyoruz. Şimdilik bu değişiklikle birlikte ne hedeflendiğini bilinmese de bu değişim 3 farklı şekilde açıklanabilir:

  • Bataryadan ödün verilmeden ekran kalitesi artırılabilir.
  • Ekran kalitesi değişmeden pil ömrü uzatılabilir.
  • Daha küçük bir batarya kullanılarak benzer bir pil ömrü sunulabilir.

Şimdilik tam olarak etkinliğin tarihini bilmesek de cihazların iPhone 16 serisi ile birlikte Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikte tanıtılmasını bekliyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu