iPhone 15’in kullanacağı kabloların özellikleri ortaya çıktı!

Yapılan paylaşımlarla birlikte önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen yeni iPhone 15 serisinin USB-C kablolarının özellikleri ortaya çıktı.

Majin Bu tarafından yapılan paylaşıma göre iPhone 15 serisinin USB-C kabloları 1.6 metre uzunluğunda olacak. Zira şirket, daha öncesinde 1 metre uzunluğunda Lightning kablolaı sunuyordu. Buna ek olarak cihazlarda Lightning’de olduğu gibi USB 2.0 veri transfer hızı yer alacak. Bu da aktarımların 480 Mbps hıza kadar yapılacağı anlamına geliyor.

Her ne kadar Majin Bu bu tarz bir açıklama yapsa da daha öncesinde bazı sızıntılarda şirketin Pro modellerinde Thunderbolt desteği sunabileceği belirtildi. Zira eğer o tarz bir durum söz konusu olursa cihazların veri aktarım hızı 20 Gbps veya 40 Gbps hızlarına kadar yükselebilir.

Ayrıca aktarılanlara göre iPhone 15 serisinde MFi (Made For iPhone) kısıtlamaları yer almayacak. Daha öncesinde marka, kendi tarafından üretilmeyen ve MFi sertifikasına sahip olmayan Lightning konnektörlerine çeşitli kısıtlamalar uyguluyordu. Ancak aktarılana göre bu durum USB-C tarafında geçerli olmayacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu