1.265 beygirlik elektrikli Zeekr 001 FR üretimi başladı!

Çinli otomobil üreticisi Zeekr, tamamen elektrikli performanslı Zeekr 001 FR modelinin seri üretimine başladı.

Geely’nin alt markası olan Zeekr tarafından yapılan paylaşıma göre uzun zamandır merakla beklenen performanslı modelin seri üretimine bugün itibariyle başlanıldı. Şirket tarafından aktarılanlara göre araç, 27 Ekim itibariyle piyasaya sürülecek ve şimdilik her ay sadece 99 adet üretilecek. Zeekr, 001 FR modeli için ilk 99 adet siparişin sadece 15 saniye içerisinde alındığını belirtti.

Şu anda aracın üretimi Geely’nin Ningbo’daki fabrikasında gerçekleşiyor. Fabrikada 001 FR versiyonuyla birlikte Zeekr 001, 009 ve Jiyue 01 modelleri üretiliyor. Tam kapasiteyle birlikte yıllık 300.000 adet araç üretme potansiyeline sahip olan fabrikadaki günlük üretimin yüzde 90’lık kısmını Zeekr 001 modeli oluşturuyor. Şimdilik marka, piyasaya sürülmediği için modelin fiyatını paylaşmadı. Ancak aktarılanlarla göre fiyatların açıklanmasının ardından ön sipariş verenler arasından isteyen kişiler paralarını iade alabilecekler.

Teknik tarafa gelirsek tamamen elektrikli olan Zeekr 001 FR, Geely’nin SEA platformu üzerine inşa ediliyor. 4 elektrik motoruna sahip olan model, toplamda 1.265 beygir güç üretebiliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.37 saniye içerisinde gerçekleştirebiliyor. Maksimum olarak 280 km/s hıza çıkabilen modelde karbon fiber aerodinamik kit, önde AP Racing 10 pistonlu fren kaliperleri, arkada 4 pistonlu kaliperler ve Brembo karbon seramik diskler yer alıyor. Araçta 100 kWh’lik NMC bataryalar bulunuyor.

Bu yıl içerisinde Zeekr, ülkemize 001 modeliyle giriş yapmayı denese de Çin’den gelen araçlara uygulanan ekstra vergiler sebebiyle tam olarak ülkemize giriş yapamadı. Ancak ilerleyen dönemlerde şirketten gelecek adımlarla birlikte belki 001 FR modelini ülkemizde de görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu