Apple, iPhone 16 serisinin soğutma sisteminde iyileştirme yapacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, iPhone 16 serisinin soğutma sisteminde donanımsal yenilikler yapmayı planlıyor.

Kosutami tarafından aktarılan son bilgilere göre Apple, iPhone 15 serisinde yaşanan ısınma problemleri nedeniyle iPhone 16 serisinde iki farklı değişikliğe gidecek. Bu kapsamda şirket, iPhone 16 serisinin soğutma bölümünde grafen termal sistemine yer verecek. Buna ek olarak Pro serisinin bataryaları metal bir kaplamaya sahip olacak.

Halihazırda şirket, iPhone modellerinde bakır bir sistem sunuyor. Grafen, bakıra kıyasla 4 kat daha iyi bir termal soğutma imkanı veriyor ve ağırlığın da azalmasına yardımcı oluyor. Bundan dolayı şirket, yeni iPhone serisinde değişikliklere gidebilir.

iPhone 15 serisinin ardından ısınma problemi oldukça fazla konuşuldu. Pek çok kişi cihazlarının gereğinden fazla ısındığını belirterek Apple’a şikayette bulundu. İlk başta bu durumun kasada yaşanan değişiklik sebebiyle gerçekleştiği düşünüldü. Zira daha öncesinde Pro modellerinde paslanmaz çelik bir kasa bizlerin karşısına çıkarken yeni modellerde titanyum bir kasa bizlerin karşısına çıkıyor. Ardından şirket, bu problemin donanımsal bir sıkıntıdan kaynaklanmadığını ve yazılımla çözülebileceğini belirtti. Ardından gelen güncellemelerle birlikte bu soruna çözümler bulundu.

Bu durumla birlikte iPhone cihazlara olan ilgide yaşanan azalmaların ardından Apple da bir sonraki nesilde bu tarz sorunlar tekrardan ortaya çıkmaması için donanımsal olarak da güncellemeler yapmayı düşünüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

NEBUNE

Yayın hayatına 2023 yılında başlayan NEBUNE, teknoloji ve mobilite başta olmak üzere dijital dünyanın nabzını tutan içerikleri okuyucu ve takipçileriyle buluşturuyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu